Portföy sayfasında sadece hisse adına ekleme yaptı. Aracı kurumu listelemedi. Burada aracı kurumda çıkması gerekiyor.
Aracı kurum için Dilimleyicide, resimden gördüğüm kadarıyla hem Akbank ve hem de Yapı Kredi seçili..
Bu durumda, Portföy sayfası B11 de hem Akbank ve hem de Yapı Kredi olması kadar doğal bir şey yok. Filtrelemede seçtiklerinizi, dilimleyicilerde görebileceğiniz gibi, X ve Y kolonlarında da görebilirsiniz.
Ben detaylı olarak bunları
20 nolu mesajımda yazmıştım, maddeler halinde....
Ve sonuç gönderdiğim ekran görüntüsünde gibi şu anda hiç bir şekilde değerler etiket isimlerinin üzerine binmiyor.
Evet bu şekilde yapmak mümkün. Hepsi mi EKSİ değerli bunların?.. Hepsi Kırmızı görünüyor.
Ben de bunun değişik bir versiyonu olan, Ekseni sağ tarafta göstermeyi önerecektim. Ancak, filtrelemeler, hesaplamalar, NET olmadığı için önermedim....
Formül kısmını ben halledeceğim ve hesaplama şekillerini yazacağım.
Evet aynen...
Ben ne konuyu ne de yapılmak istenileni bilmiyorum... Gerisi size ait diye de
İşte benim sorduğum soru da buydu... Ve o nedenle de olayın geri kalanını size bırakıyorum dedim...
23 nolu mesajımda özellikle yazdım...
Ama yine de,
akbank alış 10 olması gerekiyordu yapı kredi bankası ise 54 olması gerekiyordu.
bana soruyorsunuz, ki zerre kadar fikrim yok maalesef.... Ve
bu görev sizde....
Ben olayın başından beri,
bu olayı söylüyorum hep...
Filtreleme ne olacak, hesaplamalar ne olacak diye yazdım sürekli
(Hatta bir önceki konunuzda da dile getirdim bunu). Konuyu da bilmiyorum.
Formüllerinizdeki DÜŞEYARA ya da dikkat edin diyorum...
Her ne kadar, formüllerinizle ilgilenmeyeceğim desem de, yapılmak istenileni anlamıyor olsam da, formülünüzde hata var....
Yine de başa dönüyorum... Bir defa daha yazayım...
365 dizi işlemlerinde,
# işaretinin kullanımını yazmıştım size... İNDİS(B11#;;2) ifadesinin anlamını da yazmıştım.
=ÇOKETOPLA(Tablo47[Alış Lot
(Adet)];Tablo47[Aracı Kurum];İNDİS(B11#;;2);Tablo47[Hisse Adı];İNDİS(C11#;;2))
Formülünüze baktığımda,
1 - Formülünüz B11 hücresindedir, dolayısıyla #işareti yalnız ve yalnız B11 için geçerlidir. Çünkü formül B11 hücresine yazılmış ve sonuçlar bu hücreye göre dökülmüştür. Yani B11# olur..
C11# olmaz...
2 -
İNDİS(B11#;;2)
anlamını yazarsak,
İNDİS(B11#;;2) = İNDİS(B11#;
0;2) dir. Ve buradaki 0 anlamı, ilk ; den sonra geliyorsa komple satırları seç, 2. ; den sonra geliyorsa eğer, komple sütunları seç anlamını taşıyor..... ;2 ibaresi ise 2. kolon anlamındadır.
Tamamını yazarsak eğer,
B11 deki formül ile dökülen alanın (yani # işareti dökülen alan anlamında)
2. kolonundaki (formüldeki 2 rakamının anlamı 2. kolon) TÜM satırlar (formüldeki 0 (ya da ;; şeklinde birşey yazılmaması) rakamının karşılığı olan tüm satırlar) seç...
Hata,
C11# olmaz. C kolonu dökülen alanın 2. kolonu... Yani İNDİS(B11#;;2) zaten C kolonu demektir.
Ha, B kolonunu istiyorsanız da o zaman İNDİS(B11#;;
1) yazacaksınız. Dökülmeli alanı B - C kolonları olduğundan 1. kolon B ve 2. kolon C dir.
Biraz uzun yazdım...
Size kolaylıklar diliyorum... Dilimleyicileri de iyi incelemenizi tavsiye ediyorum bu arada..