• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü excel dosyasını Masa üstune Kaydetmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Sebahattin

Gold Üye
Aldığı beğeni
58
Excel V
Office 2013 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Selamun Aleyküm Kiymetlı Dostlarım yine sizlerden yardıma ihtiyacımız oldu yapmak istediğim konu Hisse sayfasında bulunan A,B,C,D,E sütunlarını Baslıkları ile Beraber verileri kopyala Yapıştır özelliğini kullanarak masa üstünde Kurban listesi adı altına kaydetmek istiyorum masa üstüne kayıt yaparken kullanıcıya mesaj versin istiyoruz
bügün 3 saat ugrastım fakat bir türlu kayıt yapamadim

Çözüm
Deneyiniz.
Saat : olarak kaydetmeye izin vermiyor bundan dolayı - kullandım.
Gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz alttaki dosya adı kaydetme yerinde.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
masa üstünde Kurban listesi adı altına kaydetmek istiyorum masa üstüne kayıt yaparken kullanıcıya mesaj versin istiyoruz
Birşeye tıklayarakmı kaydedeceksini?
Mesajda ne yazacak?
Masaüstünde excel olarak kaydedip adımı Kurban listesi olacak?
Evetse her kaydetmede dosyanın üzerinemi yazılacak?
Masaüstüne kaydedilirken adı Kurban liststesi ve yanına tarih saat gibimi ad verdireceksiniz?
Aklıma gelenleri yazdım.Cevap verirseniz yarın bakarım.
Aslında çok kolay olay ama işte anlamak lazım geliyor soruyu.

Konu Sahibi
Hocam userfom 2 farame3 olan (kurban listesi hazırla) Makrosunu tıklayarak hisse sayfasında bulunan baslıkla beraber A,B,C,D.E kopyala Yapıştır mantığı ile masa üstüne (kurban listesi )diye kaydedilecek bu arada eğer Mümkünse örneğin (2024 kurban listesi saat 12:30 Tarıh 7 kasım 2024 olacak şekilde olursa güzel olur) dosyanın güncellenmesi halinde bir önceki dosyanın üzerine yazacak ve dosya kaydedilirken Kullanıcıya kurban listesi masa üstüne kaydedilmiştir ve lütfen dosyayı whapps Üzerinden 0 5333 435 14 93 Telefon numarasına Göndermeyi Unutmayınız diye Mesaj verirse güzel olur.

Tamam hocam dosyayı inceleyemedim ama dediklerinizin hepsi olur.
Yarın hallederin nasipse.

Konu Sahibi
Hocam kopyala yapıştır kısmı hisse sayfasında olduğu gibi veriler siyahsa siyah kırmızı kırmızı olacak sayenizde bir Güzel program çıkaracağız insaALLAH

2024 kurban listesi saat 12:30 Tarıh 7 kasım 2024 olacak şekilde olursa güzel olur
Yani o günkü saat ve tarih eklenecek.Diyelimki masaüstünde önceden başka tarih saatli eklendi ve tekrar ekleyince saat vs... farklı olacağı için extra excel dosya eklenmiş olacak değil mi?

Konu Sahibi
Hocam burada lütfen dosyayı whapps Üzerinden 0 533 435 14 93 kısmı ise serbest elle bu telefon sayet degisirse kullanıci farklı bir numara girebilsin diye olabilirmı?
Düzeltme yanlış numara 0 5333 435 14 93 olan dogru numara 0 533 435 14 93 düzeleçek

Hocam burada lütfen dosyayı whapps Üzerinden 0 533 435 14 93 kısmı ise serbest elle bu telefon sayet degisirse kullanıci farklı bir numara girebilsin diye olabilirmı?
Düzeltme yanlış numara 0 5333 435 14 93 olan dogru numara 0 533 435 14 93 düzeleçek
Tamam bakacağım hocam.Ya öğleden önce olur yada akşam biraz geç vakit.

Deneyiniz.
Saat : olarak kaydetmeye izin vermiyor bundan dolayı - kullandım.
Gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz alttaki dosya adı kaydetme yerinde.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Kod şöyle çalışır;
Bir excel kitap ekler ve ilk sayfasına koddaki yazdığım yazıyı sayfa olarak verir.
Sonra işlemler bitince kapanır.

Konu Sahibi
Şu Anda disardayim akşam eve dönünce kontrol eder dönüş yaparım İnşallah

Konu Sahibi
tesekkur Ederim Yalnız masaüstune dosya kaydederken daha önceden kaydedilmis dosyanın üzerine yenı dosyayı kaydedecek

Sayın hocam.Anlamak için soruyorum.
Örnek masaüstünde x adında dosya var.
Şimdi bu x dosya masüstünde dururken tekrar x adında bir excel kaydedilirken(aynı isimli) üzerine yazılmayacak mı?
Normalde koda göre üzerine yazılır.Üzerine yazılmasın derseniz kaydederken y adında exel olarak kaydedilir.Yada dakikanın yanina saniye de eklenirse çakışma olmaz.

Konu Sahibi
Evet aynen Masa üzerinde * dosyasını var daha sonra tekrar * dosyası kaydedilirken * dosyasının üzerine kaydedilecek yani 2 dosya olmayacak fakat dosya üzerinde ayrı ayrı kaydediyor

Evet aynen Masa üzerinde * dosyasını var daha sonra tekrar * dosyası kaydedilirken * dosyasının üzerine kaydedilecek yani 2 dosya olmayacak fakat dosya üzerinde ayrı ayrı kaydediyor
Ayrı kaydetmiyor hocam test ettim.Ayrıca alttaki koda sondaki çift tırnaktan bir adet boşluk eklenmesi gerek dosya adının düzgün görükmesi için.Bir gif atacağım.

"2024 Kurban Listesi "

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri