• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü excel dosyasını Masa üstune Kaydetmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Sebahattin

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
33
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
Selamun Aleyküm Kiymetlı Dostlarım yine sizlerden yardıma ihtiyacımız oldu yapmak istediğim konu Hisse sayfasında bulunan A,B,C,D,E sütunlarını Baslıkları ile Beraber verileri kopyala Yapıştır özelliğini kullanarak masa üstünde Kurban listesi adı altına kaydetmek istiyorum masa üstüne kayıt yaparken kullanıcıya mesaj versin istiyoruz
bügün 3 saat ugrastım fakat bir türlu kayıt yapamadim

Ekli dosyalar

• YENİ KAYA ÇİFLİĞİ KURBAN SATIS TAKIP PROĞRAMI .xlsm
    957.9 KB · Gösterim: 1
Buda video izleyin sileceğim olmayan nerde?

Hocam video izledim hocam ekcel dosyasını kasa etiketini masa üstüne kaydediyor bunda sıkıntı yok şöyle bir sıkıntı var Excel dosyasını yani programı kapatıp tekrar programı açıp etiket kasa işlemini kaydet dediğimizde masa üstünde 2 bir dosya kaydediyor bu da kullanıcı ya sikinti çıkarıyor bu durumda eski dosyanın üzerine kaydetmesi gerekiyor

Hocam video izledim hocam ekcel dosyasını kasa etiketini masa üstüne kaydediyor bunda sıkıntı yok şöyle bir sıkıntı var Excel dosyasını yani programı kapatıp tekrar programı açıp etiket kasa işlemini kaydet dediğimizde masa üstünde 2 bir dosya kaydediyor bu da kullanıcı ya sikinti çıkarıyor bu durumda eski dosyanın üzerine kaydetmesi gerekiyor

wb.SaveAs Filename:=CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders("Desktop") & Application.PathSeparator & _
"2024 Kurban Listesi " & Format(Now, "D MMMM yyyy") & " " & Format(Now, "hh-mm") & ".xlsx", _
FileFormat:=xlOpenXMLWorkbook, CreateBackup:=False

Alttaki gibi yapın tarih saat vs... olmaz bu sayede devamlı tek excel olur ve güncellenir.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

ws.Name = "Kurban Listesi 2024"
Sizdende.Aklıma gelmişken yazayım.Yukardaki = den sonrakileri silip alttakini yazarsanız tarih ve saat olarakta sayfa adı yazmazı gerek ama deneyemedim.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri