• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Eğer formülü ile tarih gün sayılarını belirleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERKAN YILMAZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
144
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstadlar,

Ekte göndermiş olduğum dosyada gün sayılarını belirlemek için farklı bir yöntem denedim ancak bir yerde takılıp kaldım.

Başlangıç tarihine 01.06.2024 olarak yazdığımda 6 ın aydan gün hesaplatabiliyorum başlangıç tarihinde ki önceki aylarda gün hesaplamıyor.

1734090137991.png

ancak bunu ben örnek verecek olursam başlangıç ve bitiş tarihi olarak 01.01.2024 - 30.06.2024 yaptığım zaman 6 ıncı aydan sonra hesaplamasın istiyorum.

1734090208353.png

Merhaba Üstadlar,

Ekte göndermiş olduğum dosyada gün sayılarını belirlemek için farklı bir yöntem denedim ancak bir yerde takılıp kaldım.

Başlangıç tarihine 01.06.2024 olarak yazdığımda 6 ın aydan gün hesaplatabiliyorum başlangıç tarihinde ki önceki aylarda gün hesaplamıyor.
demiştiniz bitiş tarihine göre baktım. Aslını isterseniz bu hesaplama tekniği fantazinin doruk noktası şahsi düşünceme göre ama fırsat bulduğumda başlangıç tarihi değerlendirmesini de eklerim.

Konu Sahibi
demiştiniz bitiş tarihine göre baktım. Aslını isterseniz bu hesaplama tekniği fantazinin doruk noktası şahsi düşünceme göre ama fırsat bulduğumda başlangıç tarihi değerlendirmesini de eklerim.

Merhaba,

Hesaplama tekniğinde aslında bir şey yok ama ben yapamadım bir yerde takılıp kaldım kendi yapabildiğim formüllerle bu yüzden de yardım talep ettim.

Sadece belirtilen tarihlere göre ; (Tarihler sadece örnek olarak yazılmıştır. Değişkenlik gösterecektir.)

1. Hesaplama ; 01.01.2024 - 31.12.2024 tarihleri arasında tarih girildiği zaman normal ayların gün sayılarını hesaplaması gerekiyor.

2. Hesaplama ; 12.01.2024 - 12.06.2024 tarihleri arasında herhangi bir ay içerisinde başlangıç ve bitiş tarihi var ise başlangıç tarihinde kalan gün sayısı ve devam eden aylarda normal gün sayısı ve bitiş tarihindeki ayda , bitiş tarihine kadar olan gün sayısı ve bitiş tarihinde ki aylarda gün hesaplamayacak.

3. Hesaplama ; 15.06.2024 - 15.12.2024 tarihleri arasında başlangıç ve bitiş tarihi var ise ; başlangıç tarihinden önceki aylar sıfır gelecek ve başlangıç tarihinde bulunan ay içerisinde 16 gün diğer devam eden aylar için normal gün sayısı ve bitiş tarihinde bulunan ayda ki gün sayısı gelecek.

Ekran görüntüsündeki gibi örnek hesaplama olması gerekiyor.

1734358435260.png

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Göndermiş olduğun formüle =*$D4/(SAYIYAÇEVİR($C4)-SAYIYAÇEVİR($B4)) bu formülü de ekleyerek istediğim sonuçlara ulaştım.

D4 hücresinde ki tutarı gün sayıları ile çarparak rakamlara ulaşmaktı.

Tekrardan teşekkür ederim.

1734449059320.png

Rica ederim, ancak belirttiğim gibi bu tip hesaplama yapmanın çok daha kolay yolları var bu kadar içiçe formül kullanmaya gerek olmadan sonuca ulaşırsınız. Her işlemi tek bir formülde bitirmek diye bir kural yok. Sonuçta önünüzdeki bir tablo ve satır, sütun aralıkları ile parçalara ayrılmış, işlemlerinizi de parçalara ayırırsanız hem hızlı, hem de kararlı sonuçlar alırsınız. Bu kadar yoğun formül içeren bir çalışma 300-500 satır da belki sorun olmaz ama daha büyük veri setlerinde açılırken kangren eder adamı.

Konu Sahibi
Rica ederim, ancak belirttiğim gibi bu tip hesaplama yapmanın çok daha kolay yolları var bu kadar içiçe formül kullanmaya gerek olmadan sonuca ulaşırsınız. Her işlemi tek bir formülde bitirmek diye bir kural yok. Sonuçta önünüzdeki bir tablo ve satır, sütun aralıkları ile parçalara ayrılmış, işlemlerinizi de parçalara ayırırsanız hem hızlı, hem de kararlı sonuçlar alırsınız. Bu kadar yoğun formül içeren bir çalışma 300-500 satır da belki sorun olmaz ama daha büyük veri setlerinde açılırken kangren eder adamı.

Merhaba Sayın atoykan ,

Öncelikle önerin içinde çok teşekkür ederim. Evet haklısın çok kolay yolları elbette vardır ama ben bilmiyorum açıkcası :)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri