• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Dosya bölmede hiyerarşi uygulama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

seng

Yeni Üye
Aldığı beğeni
94
Excel V
Office 2013 EN
Konu Sahibi
Herkese merhablar arkadaşlar ekteki dosyamda dosya bölme işlemi yapıyorum A sütununda yer alan kriterlere göre, buna eklemek istediğim şey dosyaları bölerken "D" sütununda yer alan hiyerarşiye göre bölmesi, ancak her zaman D hücresinde değil bu nedenle UNVAN/İŞ kelimelerini bulunca hiyerarşi uygulasın istiyorum nasıl yapabilirim? Hiyerarşi İŞ isimli sayfada yer alıyor. Şimdiden teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Hocam öncelikle emeginize saglık ancak D hücresinde olmayabilir her zaman İŞ kısmı bu nedenle önce İŞ veya UNVAN yazan hücreyi bulup ona göre sıralama yapmasını bekliyorum. Teşekkür ederim.

İŞ veya UNVAN yazan hücrenin son sütunda olduğunu varsaydım. Son sütundan sonra yardımcı bir sütun var, kodu çalıştırdıktan sonra bu sütuna göre sıralama yapınız.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

#4 nılu mesajdaki "İŞ veya UNVAN yazan hücrenin son sütunda olduğunu varsaydım" cümlesini aşağıdaki kodda dikkate almayın.
HTML:
Kod:

Biraz daha uğraştım, sıralama da kodla yapılıyor.
HTML:
Kod:
Not İŞ veya UNVAN verileri her iki sayfada da aynı formatta olmasına dikkat edin

Konu Sahibi
HTML:
Kod:

Hocam ana dosya şifreliydi : selis sifresi, boyle bir dosya bölme kodum var verdıgınız kodu nereye almam gerekır? Teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Hocam birde, kodda İŞ YA DA UNVAN olarak sütunda arasın kodu göremedim? Onu nasıl aldırıyorsunuz başlıkları farklı olabiliyor çünkü İŞ/UNVAN sayfasındaki ile aynı olmayabilir İŞ yada UNVAN olarak data sayfasında başlığını bulması gerekiyor. Teşekkür ederiim.

Denediniz mi? Verilerin hangi sütunda ve kaç sütun olduğu fark etmiyor. tüm hücrelerde arıyor.
Ancak DATA sayfasında tablonun dışında bilgi olmamalı.

:sick:Konuyu anlamamışım.
Siz her unvan için ayrı sayfa oluşturup, ilgili unvandaki verileri o sayfaya mı aktarmak istiyorsunuz.

Konu Sahibi
Hocam benım kodum su anda A hücresinde hangi değer varsa ona göre dosya bölüyor ama bölerken İŞ UNVAN yazılı olan sütuna göre sıralasın istiyorum su anki kodda direk sıralama olmaksızın kopyalayıp yapıstırıyor.

Konu Sahibi
Hocam malesef hayır :) Şöyle dosyayı A hücresindeki verilere göre ayırıyor kod onda bir sıkıntı yok sadece ayırdıya excellere excellere ayırdıktan sonra her excel ıcın ıs/unvan sıralamasına göre sıralasın istiyorum.

Hocam malesef hayır :) Şöyle dosyayı A hücresindeki verilere göre ayırıyor kod onda bir sıkıntı yok sadece ayırdıya excellere excellere ayırdıktan sonra her excel ıcın ıs/unvan sıralamasına göre sıralasın istiyorum.
Nasıl bir dosya oluşturulmasını istiyorsan, Manuel olarak hazırlayıp eklersen.

Konu Sahibi
Ankara için yaptım hocam İstanbul içinde aynı sey gecerli. DOSYA BOLME excelinden A hücresine göre excele ayırdı sonra IS UNVAN sütununu bulup sıralamasını duzenledı.

Şimdi bigisayar başında değilim,
Öneri: #6 nolu mesajdaki kod ile DATA sayfasını sıraya sokun, #12 nolu mesajdaki kodlardan yararlanarak dosyalara ayırın.
Eğer olmazsa yarın öğleden sonra yapmaya çalışayım.

Konu Sahibi
Hocam burda şuna dikkat ediyor mu? Sıralama yapılacak sütun her zaman D sütununda olmuyor ve sıralama yapılacak hücreyi UNVAN ya da İŞ yazan başlıktan tanıyıp ona göre sıralama yapmasını istiyorum.

Evet unvan/iş hangi sütunda olduğu önemli değil sütun başlığına bakmıyor.., o işi kod yapıyor.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri