• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü dataları formülle saydırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

incsoft

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
17
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Arkadaşlar ekteki dosyamda Sayfa1 veri kotnrol kısmım ve Data kısmı ise verilerin data kısmı. Amacım Data sayfası C sütün ve D sütünunda aynı değerde olan verileri saydırmak ve birbirinden farklı olanları bulmak. Data kısmında renkle boyadıklarımı elle örnek amaçlı hazırladım bunları Sayfa1'de formülle bulmak istiyorum. Excel'de 2 değere göre saydırma işlemini nasıl yapabilirim? Benim için önemli olanlar hataları bulabilmek için "0" değerinden farklı olanları tespit etmektir. Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım vardır. A3 den itibaren ve B2,C2,D2.....I2 ye göre sayacak. A3 ve B2 verisi kaç tane sayarak B2,B3,B2...... C2,C3,C4 bu kısımlara hesaplayacak.

Şimdiden teşekkürler...Dosya ekle

Ekli dosyalar

• saydırma.xlsx
    38.6 KB · Gösterim: 9
Arkadaşlar ekteki dosyamda Sayfa1 veri kotnrol kısmım ve Data kısmı ise verilerin data kısmı. Amacım Data sayfası C sütün ve D sütünunda aynı değerde olan verileri saydırmak ve birbirinden farklı olanları bulmak. Data kısmında renkle boyadıklarımı elle örnek amaçlı hazırladım bunları Sayfa1'de formülle bulmak istiyorum. Excel'de 2 değere göre saydırma işlemini nasıl yapabilirim? Benim için önemli olanlar hataları bulabilmek için "0" değerinden farklı olanları tespit etmektir. Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım vardır. A3 den itibaren ve B2,C2,D2.....I2 ye göre sayacak. A3 ve B2 verisi kaç tane sayarak B2,B3,B2...... C2,C3,C4 bu kısımlara hesaplayacak.

Şimdiden teşekkürler...Dosya ekle
Deneyiniz data sayfasında çoklu girişleri teke düşürür

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-VERİLERİTEKEDÜŞÜRME.xlsm
    195.3 KB · Gösterim: 4
Data sayfasında verilerin bir hücresi seçili iken.
Veri>Yinelenenleri Kaldır
Çıkan iletişim kutusunda TAMAM'a tıklayın. Formül ve makro ile uğraşmayın

Son düzenleme:
Sayın incsoft,
Sorun giderildi. Formüller Data sayfasından gizlediğim Kodlar isimli sayfaya taşındı. Formülsüz sayfasının adı Tablo ismi ile değiştirildi. Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
Güzel olmuş teşekkürler ancak neden 15100100 de V2 den 1 adet olmasına rağmen neden 2 sayıyor onu çözemedim. İlk satırda olduğundan dolayımı acaba? İnceledim çözemedim. Bu şekilde çözersek başka bir isteğim daha olacak ama o 2.aşamada

Oldu mu ?

Ekli dosyalar

• yenisay2.xlsx
    165.3 KB · Gösterim: 1
sorun her tezgahın her vardiyasında sadece 1 adet sicil olması
Aynı vardiyaya birden fazla sicil yazılmışları mı tespit edeceksiniz.
Ekteki dosyada
Veri>Yinelenenleri Kaldır yaptım 5. Sütuna da formül yazarak aşağıdaki sonuçları buldum
1729965405914.png

Ekli dosyalar

• saydırma.xlsx
    36.5 KB · Gösterim: 1
Aynı vardiyaya birden fazla sicil yazılmışları mı tespit edeceksiniz.
Ekteki dosyada
Veri>Yinelenenleri Kaldır yaptım 5. Sütuna da formül yazarak aşağıdaki sonuçları buldum
Ekli dosyayı görüntüle 29686
bu işlem hergün kullanılacağı ve de değerler hep farklı olacağından dolayı o şekilde yapmıyorum

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-YENİSAY.xlsx
    164.7 KB · Gösterim: 2
Madem öyle, bende SNNAY dosyasına bir eklem yaptım.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-YENİSAY.xlsx
    185.3 KB · Gösterim: 5
Çözüm
Sayın Alicimri,
(Muhabbete sığınarak) Madem öyle demenizi biraz yadırgadım. Burası özgür bir forum. İsteyen herkes özgürce her soruya cevap yazabilir. Ben çok memnun olurum. Tersi bir durum benim için söz konusu değildir, olamaz. Zira dostlarım benim için değerlidir. Cevabınız için her ikinize de teşekkür ederim.

Siz alınmayın, ben başka bir öneride bulunmuştum, o yüzden şaka için yazmıştım.
Yalnız, Sicil Sayısı tablosu 110 satırdan sonra değer üretmiyor.

Şu an misafirim var. Ara verdim. İsterseniz siz bakın. Benim için mahsuru yok. Sizin için mahsuru yoksa tabi...

Sayın Alicimri,
(Muhabbete sığınarak) Madem öyle demenizi biraz yadırgadım. Burası özgür bir forum. İsteyen herkes özgürce her soruya cevap yazabilir. Ben çok memnun olurum. Tersi bir durum benim için söz konusu değildir, olamaz. Zira dostlarım benim için değerlidir. Cevabınız için her ikinize de teşekkür ederim.
Çok teşekkür eder destekleriniz için. Benim için hiç bir dakika denemeden yardımcı oldunuz. Hakkınızı helal edin. Bu sefer sorunsuz şekilde çalışmaktadır. Bir kez daha teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri