• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü dataları formülle saydırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

incsoft

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
17
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Arkadaşlar ekteki dosyamda Sayfa1 veri kotnrol kısmım ve Data kısmı ise verilerin data kısmı. Amacım Data sayfası C sütün ve D sütünunda aynı değerde olan verileri saydırmak ve birbirinden farklı olanları bulmak. Data kısmında renkle boyadıklarımı elle örnek amaçlı hazırladım bunları Sayfa1'de formülle bulmak istiyorum. Excel'de 2 değere göre saydırma işlemini nasıl yapabilirim? Benim için önemli olanlar hataları bulabilmek için "0" değerinden farklı olanları tespit etmektir. Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım vardır. A3 den itibaren ve B2,C2,D2.....I2 ye göre sayacak. A3 ve B2 verisi kaç tane sayarak B2,B3,B2...... C2,C3,C4 bu kısımlara hesaplayacak.

Şimdiden teşekkürler...Dosya ekle

Ekli dosyalar

• saydırma.xlsx
    38.6 KB · Gösterim: 9
Bakıyorum

Bende öyle görünmüyor. Veriler doğru gelmiş gibi. Ekran görüntüsünü gönderiyorum.

Ekli dosyalar

• 1.PNG
    1.PNG
    18 KB · Gösterim: 4
  • 2.PNG
    2.PNG
    7.5 KB · Gösterim: 4
Sayfa1 silinecek. Unutmuşum.
Data kısmı her gün değişik olacaktır ama sanırsam siz =ÇOKEĞERSAY(Data!$I58:$I657;$A60;Data!$K58:$K657;H$2) formülünde Data kısmındaki yerlerini standart kabul etmişsiniz. 15150201 her gün 58 de değil mesela

Siz bu verileri satır aralarına satır ekle diyerek kendiniz mi yazıyorsunuz ? Yada şimdi mi yazdınız ?

Siz bu verileri satır aralarına satır ekle diyerek kendiniz mi yazıyorsunuz ? Yada şimdi mi yazdınız ?

satır ekleme yapmıyorum ama günlük olarak data kısmı değişiyor. 1 gün mesela 15310214 60.satırda ise başka bir gün 70 de olabiliyor 25 de. Araya ekleyerek formülleri bozmam

Denemek için beni yönlendirin. Bir kaç veri örneği yazın. Ben de burada deneyeyim.

Hatta siz de deneyin. Tekrar...

Ekli dosyalar

• yenisay.xlsx
    194 KB · Gösterim: 3
Orda mısın ? Evime tamirci geldi. Ara vermek zorundayım. Kusura bakma.

Hatta siz de deneyin. Tekrar...
Kontrol edilecek bugünkü verilerimi ve standart tezgahları sabitledim ancak 15320208 tezgahında data sayfasında V3'de 2 ayrı değer olmasına rağmen formülsüz sayfasında 63.satırda bulunan 15320208 V3 de 1 adet yazmış 2 olması gerekiyor. Birde bu olursa tam tersini araştıracaktım o aşamaya gelemedik henüz. Bazende aynı sicil farklı vardiyalarda oluyor oda olmamalı onuda sonra buldururum diyordum. Ekte dosya mevcuttur. Hakkınızı helal edin.

Ekli dosyalar

• yenisay2.xlsx
    108 KB · Gösterim: 3
Makro ile isterseniz deneyin

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-VERİSAY.xlsm
    46.3 KB · Gösterim: 5
Makro ile isterseniz deneyin

çok teşekkür eder güzel bir şekilde de açıklama yapmışsınız. Detaylı şekilde inceleyip size döneceğim ama pek macro olarak olsun istemiyorum kullanıcıların karıştıracakları için

Sayın incsoft,
Sorun giderildi. Formüller Data sayfasından gizlediğim Kodlar isimli sayfaya taşındı. Formülsüz sayfasının adı Tablo ismi ile değiştirildi. Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• yenisay2.xlsx
    187.6 KB · Gösterim: 4
VARDİYA SAYISI için formül
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Ama SİCİL SAYISI formülle hesaplamak zor görünüyor.
Office2019 da 365 Office'deki FİLİTRE ve BENZERSİZ fonksiyonları olsa yapılırdı.

Sayın Alicimri Üstadım,
Aslında Sayın SNNAY makro önerdi ama Sayın incsoft fonksiyonları tercih etti. Benim önerim de makrodan yana... Sayın incsoft'un söylediğine göre henüz bitmedi. Devam edecekmişiz. Bu arada öneriniz için teşekkür ederim.

Bazılarını denemek için verileri değiştiriyorum ancak nedense hesaplar hatalı oluyor. Mesela 60.satırda bulunan 15310214 de V3 de 5 adet değişik değer olmasına rağmen 4 yazıyor ama sanırsam son aşamalara geldik gibi gözükmektedir ufak bir sorun olabilirmi?
15310214 de V3 listede 4 adet var. sonuncusu 15310215 de V3
1729890051768.png
data sayfasında yinelenenleri kaldırdım. istediğinize göre veriler teke düştü. İnceledikten sonra L sütununu silebilirsiniz. Diğer sayfalara bakmadım.

Ekli dosyalar

• yenisay (1).xlsx
    117 KB · Gösterim: 2
Eğer sorun fazla girilmiş kayıtları tespit etmekse örnek dosyayı inceleyin

Ekli dosyalar

• yenisay2.xlsx
    28.6 KB · Gösterim: 3
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri