• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Arama yapılabilir veri doğrulama listesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERKAN YILMAZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
134
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstadlarım,

Gönderdiğim dosyada bütün pazaryerlerin güncel komisyon oranları var ben onları "tüm" sayfa adında kategori kırılımlarını birleştirerek topladım sonra filtre ederek başka sayfada kullandım çünkü pazaryerini seçtiğim zaman pazaryerlerine ait kategoriler ayrı listelensin istedim sadece aklıma gelen en kolay yol buydu ancak veri doğrulama ile listeledim ancak bunu arama yapılabilir veri doğrulama listesine çeviremedim uğraştım olmadı. Veri doğrulama ve liste seçimi yaparak kaynak bölümüne ilk hücreyi seçip arkasından # işareti koymama rağmen hata aldım.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Merhaba Üstadım,

Tekrardan çok teşekkür ederim ellerine sağlık. Çok güzel oldu ama bazı yerlerde eksiklik var sanki ekran görüntüsü göndermiş olduğum mesela trendyol u seçtiğim zaman satış fiyatı 100,00 tl olmasına rağmen kargo baremine göre kargo ücreti getirmiyor.
Diğerlerinde getiriyor sorun yok ama anlamadım.

1675266113636.png

Ayrıca Textbox30 'a senin yazdığın hesaplama kodlarının altına senin gibi yaptım ama debug hatası aldım yine :)

Maliyet ve Satış Kayıp Oranı (Textbox30) = Toplam Komisyon KDV Hariç (Textbox36) / Ürün Alış Fiyatı KDV Hariç (Textbox10) Textboxlara göre formül; Textbox30 = Textbox36 / Textbox10

Bu formülü yazmam gerekiyordu ama olmadı.

TextBox30.Value = FormatNumber(Label136.Caption * 1 / Label100.Caption * 100, 2)

Cevabım gecikti, biraz işim vardı. "Zarar'a Göre Satılması Gereken Tutar" ve "Ödenecek KDV Tutarı" konusunu anlamadım. Dosyanın son hali.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
dosya bulunamıyor güncel halini gönderebilir misiniz lütfen

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri