• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Yinelenen değerlerin karşılıklarını birleştirmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
A sütunundaki kodlar ürünlerin kodları ve B sütunundaki veriler de bu ürünlerin hangi illere gönderileceği belirtilmiştir.
A sütununda seçili hale getirilmiş yinelenen ürün kodlarının gönderileceği iller farklıysa bu illeri İstanbul, Ankara şeklinde yazsın ve yinelenen ürün kodunu kaldırsın istiyorum.

Sayısal veriler için bu durumda konsolide komutunun kullanıldığını biliyorum ancak yapmak istediğim şeyin böyle bir komutu var mı yoksa bunun için bir formül mü kullanmalıyım?

örneğiniz ekte umarım doğru anlamışımdır
HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Ben bu kodu başka bir çalışmaya da uyarlamak istiyorum. Örnek vermem gerekirse ürün kodları a,b gibi string değil 12.330.00 gibi sayısal olsa kod üzerinde string yerine integer yazmam yeterli olur mu?

Ürün kodu dediklerinizde birden fazla nokta ya da birden fazla virgül olursa o değerler string olurlar.

variant olarak tanımlama yapabilirsiniz. variant değişkenler her şeyi depolayabilirler. Ancak içinde depoladığı değer string ise sayısal işlem yapamazsınız.

Konu Sahibi
Peki teşekkür ederim son olarak soruma cevap olarak eklenen koda açıklama eklemeniz mümkün mü? Bir çok yeri ne için kullandığımızı anlayamadım.

Maalesef "Dictionary" konusunda hiç bilgim yok. Yazılan kodların sahibi Adnan Hocam'a müracaat etmemiz lazım.

aşağıdaki kod işinize yarayabilir.
aşağıdaki kısım açıklama
HTML:
Apache config:
HTML:
Kod:

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dosya eklendi
HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri