• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Yıllık izin hesaplama

metin315

Gold Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2010 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar yıllık izin hesaplaması için bir dosya lazım ama tam halledemedim. rica etsem yardımcı olabilir misiniz

yapmak istediğim giriş tarihine göre yıllık izin listesine ekleme yapması bu güne kadar olan mevcut izni ben yazıcam kaç gün kaldığını örneğin 20, 30 gün şeklinde

işe giriş tarihine göre hesaplama yapıcak örneğin personel 01.06.2025 de işe girdiyse 01.06.2026 geldiğinde 17 gün ekleyecek ancak giriş tarihi 1-5 yıl olanlara 17 gün 5-15 yıl olanlara 23 gün mevcut yıllık izin yazan kısmına + olarak ekleyecek şuan ki yazılı olan tarihlerden itibaren değil bugün 02.10.2025 den sonra işe giriş tarihi değiştiyse ekleme yapıcak. örneğin 01.06.2026 tarihinde 1. PERSONEL e 17 gün ekleyecek

Ekli dosyalar

Forumda buna (çok) benzer bir çalışma vardı diye hatırlıyorum. Hiç forumda arama yaptınız mı ?

Konu Sahibi
Forumda buna (çok) benzer bir çalışma vardı diye hatırlıyorum. Hiç forumda arama yaptınız mı ?

sanırım bu çalışmayı diyorsunuz ama bu biraz eksik gibi

Çalışma Süresi kısmına kadar tamam izin sayısı kısmında işe giriş tarihine göre kaç gün izin hakkı olduğu yazarsa mesela giriş tarihi 5 yıldan az ise 17-, 5-15 yıl arası ise 23 gün yazarsa iyi olur

ayrıca örneğin yıllık izin toplam kullanılan ve kalan kısmını düzenlemek gerekirse toplam izin tamam kalan izin de tamam kullanılan izin kısmını mesela şöyle yapabilir miyiz ayrı bir sekmede izin kullanan personelin ismini yazacağım oraya yazdığım personelin ismini giriş sekmesinde otomatik bulup kaç gün izin yazdıksak otomatik güncelleyecek örneğin ali personeli kullanılan izin 197 yazıyor kullanılan izinler kısmına 10 gün izin kullandı şeklinde yazarsam giriş sekmesinde ali personelin kullanılan izinine 10 gün ekleyecek

yani ben giriş kısmına 50 personel var elli personeli yazdığımda kullanılan izinler kısmına personelin izin başlama ve bitiş tarihini ve izin gününü yazdığımda giriş kısmında o personeli bulun kullanılan iznine ekleyecek

sanırım burada yıllık izin top. kısmında giriş tarihine göre toplam iznini hesaplıyor yaş durumuna göre de doğru hesaplıyor mu

şu şekilde yapıcam sanırım personelin şuana kadar kullandığı toplam izinleri yazıcam sonrasında kullanılan izinler sekmesine ekledicekte giriş kısmında ilgili personeli bulup kullanılan izin kısmına ekleyecek tabi kalan kısmında da eksilticek.

Sonraki İzin Hakediş Tarihini işe giriş tarihinin yanına alabilirseniz iyi olur :)

bizde 1 yıl arası 17, 5-15 yıl arası 23 gün izin hakkı olması gerekli bizde

sanırım demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Konu Sahibi

sanırım bu çalışmayı diyorsunuz ama bu biraz eksik gibi

Çalışma Süresi kısmına kadar tamam izin sayısı kısmında işe giriş tarihine göre kaç gün izin hakkı olduğu yazarsa mesela giriş tarihi 5 yıldan az ise 17-, 5-15 yıl arası ise 23 gün yazarsa iyi olur

ayrıca örneğin yıllık izin toplam kullanılan ve kalan kısmını düzenlemek gerekirse toplam izin tamam kalan izin de tamam kullanılan izin kısmını mesela şöyle yapabilir miyiz ayrı bir sekmede izin kullanan personelin ismini yazacağım oraya yazdığım personelin ismini giriş sekmesinde otomatik bulup kaç gün izin yazdıksak otomatik güncelleyecek örneğin ali personeli kullanılan izin 197 yazıyor kullanılan izinler kısmına 10 gün izin kullandı şeklinde yazarsam giriş sekmesinde ali personelin kullanılan izinine 10 gün ekleyecek

yani ben giriş kısmına 50 personel var elli personeli yazdığımda kullanılan izinler kısmına personelin izin başlama ve bitiş tarihini ve izin gününü yazdığımda giriş kısmında o personeli bulun kullanılan iznine ekleyecek

sanırım burada yıllık izin top. kısmında giriş tarihine göre toplam iznini hesaplıyor yaş durumuna göre de doğru hesaplıyor mu hesaplamıyorsa hesaplatabilir misiniz

şu şekilde yapıcam sanırım personelin şuana kadar kullandığı toplam izinleri yazıcam sonrasında kullanılan izinler sekmesine ekledicekte giriş kısmında ilgili personeli bulup kullanılan izin kısmına ekleyecek tabi kalan kısmında da eksilticek.

Sonraki İzin Hakediş Tarihini işe giriş tarihinin yanına alabilirseniz iyi olur :)

bizde 1 yıl arası 17, 5-15 yıl arası 23 gün izin hakkı olması gerekli

sanırım demek istediğimi anlatabilmişimdir.

5 yıldan az ise 17-, 5-15 yıl arası ise 23 gün yazarsa iyi olur
17'de yazıyor 23'te yazıyor. Denedim.
Kaç personelin var ? En fazla ! Bunu neden sordum !?
Bir ana sayfa düşün. Tüm personelin sabit bilgilerinin ve bu bilgiler kullanılarak yapılan hesaplamaların girildiği...
Daha sonra da tüm personel için ayrı ayrı sayfalar... Örneğin 50 personel tek ana sayfada, ayrıca 50 adet sayfada da bu personel sayfaları...
Çünkü senin yaptığından gördüğüm kadarıyla her personel farklı tarihlerde farklı gün kadar izne çıkıyor manasında düzenlemişsin.
Bilmiyorum anlatabildim mi ?

Konu Sahibi
17'de yazıyor 23'te yazıyor. Denedim.
Kaç personelin var ? En fazla ! Bunu neden sordum !?
Bir ana sayfa düşün. Tüm personelin sabit bilgilerinin ve bu bilgiler kullanılarak yapılan hesaplamaların girildiği...
Daha sonra da tüm personel için ayrı ayrı sayfalar... Örneğin 50 personel tek ana sayfada, ayrıca 50 adet sayfada da bu personel sayfaları...
Çünkü senin yaptığından gördüğüm kadarıyla her personel farklı tarihlerde farklı gün kadar izne çıkıyor manasında düzenlemişsin.
Bilmiyorum anlatabildim mi ?
şuan 51 personel var 60 personellik yapalım

aynen o şekilde farklı tarih ve farklı günlerde izne çıkıcaklar. teşekkürler yarın inceleyeceğim.

Konu Sahibi
izni eklediğimde otomatik doğru şekilde çıkartıyor

ancak işe başlama tarihini değiştirdiğimde C4 ve E4 hücrelerinde AD? hatası veriyor

personel eklemek istediğimde de C4 ve E4 hücrelerinde AD? hatası veriyor personel nasıl ekleyebilirim
veya 60 tane personel ekleyip iletebilir misiniz

Ekli dosyalar

izni eklediğimde otomatik doğru şekilde çıkartıyor

ancak işe başlama tarihini değiştirdiğimde C4 ve E4 hücrelerinde AD? hatası veriyor

personel eklemek istediğimde de C4 ve E4 hücrelerinde AD? hatası veriyor personel nasıl ekleyebilirim
veya 60 tane personel ekleyip ilet
Örnek ekleyip. formülledim. Deneyin

Ekli dosyalar

Merhaba,
Sizin tablonuzda veri takibi yapmak pek uygun değil.Ekte basit bir izin takip kurgusu yaptım dilerseniz onun üzerinden geliştirmeler yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Geri