• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Yıllık, Aylık, Mahalle, Merkezi ve Risk Durumuna Göre İstatistik Alma 2021 - 01

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yyhy

Yeni Üye
Aldığı beğeni
141
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Her bölgenin ortak mahalleleri olduğundan kriteri Merkezine göre de eklemek mümkün mü acaba?

Sonuç nerde yazılacak?
Manuel yazarmısınız sonuçları sayfada?

Konu Sahibi
Sayın Refaz bey sonuçları tablo içerisindeki Mahalle karşısındaki Çok Yüksek, Yüksek, Orta, Düşük ve Yok kriter olarak ise Veri (data) sayfasında Adres kısmından Mahalleye kadar olan kısımdan mahalleyi sayması başlıklarının altlarına yazacak. Eklediğim tablodaki gibi yalnız 70 civarında mahalle ismi var ben oraya bir kısmını koydum. kendim aşağıya doğru çeker formül üretirim diye. Teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Daha da özetlemek gerekirse;
Topel, Kent, Cumhur, Bosna'nın yazdığı Merkezi Sütununu da kritere dahil etmek istiyorum.
Yani Kriterde olmasını istediğim ve Veri sayfasından alacağı bilgiler şöyle ki;
1- Aylar/Yıllık ( Buton ile Ay ismini seçersem o ayı sayacak - Yıllık seçersem tüm ayların toplamını sayacak )
2- Risk Durumu ( Risk durumunu da başlıklarına göre Çok Yüksek, Yüksek.... şeklinde)
3- Mahalle ( Mahallenin karşısında hangi merkez ismi varsa o merkeze sayacak )
4- Merkezi ( Topel, Cumhur, Kent, Bosna yazan Merkezi sütunundaki bilgilere göre )
Merkezlerin ortak olarak baktığı mahalleler var.

dener misiniz.

Konu Sahibi
Sayın azraep PC yi açtım indirip denerim teşekkürler. Acaba yardımcı sütun kullanmadan olmaz mı?

Sayın Refaz kodunuz yıllıklarda çalışmıyor diğerlerinde gayet iyi

Konu Sahibi
Deneyip bilgi vereceğim çok değerli üstadlarım. Çok teşekkür ederim. Bilgi vereceğim.

Konu Sahibi
Sayın Refaz bey kodları dosyaya uyarlamaya çalıştım ama bir yerde hata yapıyorum sonuç alamadım.
Dosyayı ekliyorum bakabilir misiniz?

$Z$9 olanları mesela AC20 hücresi için $Z$20 yapın hücreleri birleştirmişsiniz ondan dolayı alta çekince böyle yapmak gerekiyor.
Diğerleride aynı olacak.

Belki formüle biraz daha eğer şartı eklenebilir ama böylesi daha iyi.

Pc açık değil ama kısaca ac19 a kadar alta çekin ilk formğl yazılan hücreden.Dınra diğer birleştirilmişe geldiği için dediğimi uygulayın.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri