• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Yıl boyunca Cumartesi Pazar Kişi Dağıtma hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

salanar

Yeni Üye
Aldığı beğeni
68
Excel V
Office 2007 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Değerli üstadlarım, dilim döndüğünde anlatmaya çalışacağım..

PersonelListesi sayfasında yıl yazılıp DAĞIT düğmesine tıklandıktan sonra iç sayfalardaki ayların içine cumartesi pazar tarihleri gelecek..

Personel Listesi sayfasındaki kişiler cumartesi ve pazarların altına dağılacak yıl boyunca..

Personel kişi isimleri ve sayısı örnek olarak yazıldı..

Üst üste cumartesi veya üst üste pazar aynı kişiye gelmemeli
Mümkün olduğu kadar adaletli dağıtılmalı sürekli aynı kişiye dağıtılmamalı (ilk olarak adaletli dağılım yapılır, sonrasında artık çare kalmadıysa rastgele aynı kişilere denk gelir ona yapacak birşeyimiz yok tabiki)

Bu şekilde vaktinizi alacak bir çalışma için sizden yardım istiyorum. Değerli vaktinizi aldığım için özür dilerim hakkınızı helal edin, umarım kısa sürede çözüm sunacak bir üstadım çıkar umarım.. Çıkamıyorum işin içinden

Konu Sahibi
Aynı kişiye iki cumartesi üst üste iki pazar üst üste gelmemeside önemli mümkün oldugu kadar

Konu Sahibi
Çok iyi olmuş hocam acaba müsait vaktiniz olursa bunu mesela

aynı güne 3 kişi gelecek veya aynı güne 5 kişi gelecek şeklinde grup çoğaltma ile dağıtma imkanımız var mı?

Yani atıyorum cumartesi gününe 5 kişi gibi vs.. Değişken bir değerle

"For x = 3 To 5" 3 kişi ekliyor, örneğin 4 kişi için "For x = 3 To 6" ........şeklinde değiştire bilirsiniz.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri