• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Yazıcı tarayıcı durumunu öğrenme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

işsiz123

Yeni Üye
Aldığı beğeni
76
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba,
Tarama yapıyorum bu taramalarin bitiş süresini ve taranan sayfaların sayısı bilmediğim için belirli bir süre tanımların ancak bazen sayfalar 2 adet oluyor ve süre olarak tekrar uzun beklemem gerekiyor. Yapmak istediğim Excel VBA ile HP yazıcı olan aktif mi değil mi onu öğrenmek istiyorum. Eğer aktif ise diğer taramaya geçeyim aktif değilse beklesin. Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Aşağıdaki makroyu çalıştırmadan önce aktif olan sayfanın a1 hücresine 0 yazın
Set folder = oFSO.GetFolder("C:\Users\user\OneDrive\Desktop\Yeni klasör")
satırını kendinize göre değiştirin.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Scanner ile evrakı taratıyorsunuz., taramanın bitip bitmediğini mi test etmek istiyorsunuz.
Tarananlar aynı klasöre kayıt ediliyorsa, bu klasördeki dosya sayısı test edilebilir.
Ancak pratik olur mu bilemiyorum.

Konu Sahibi
Scanner ile evrakı taratıyorsunuz., taramanın bitip bitmediğini mi test etmek istiyorsunuz.
Tarananlar aynı klasöre kayıt ediliyorsa, bu klasördeki dosya sayısı test edilebilir.
Ancak pratik olur mu bilemiyorum.
Teşekkürler Mantıklı ama öncelik direk tarayıcının durumunu öğrenme

Excel vba ile Scanner'e nasıl ulaşılacağı konusun bilgim yok, araştırma yaptım bir bilgiye ulaşamadım.
Tarayıcı haznesindeki sayfalar bitince otomatik olarak tek dosya mı oluşturuyor.
Bu dosyaların formatı nedir.

Konu Sahibi
Excel vba ile Scanner'e nasıl ulaşılacağı konusun bilgim yok, araştırma yaptım bir bilgiye ulaşamadım.
Tarayıcı haznesindeki sayfalar bitince otomatik olarak tek dosya mı oluşturuyor.
Bu dosyaların formatı nedir.
Tarama bittiginde o taramada otomatik klasör oluşturuyor. Sizin dediğiniz gibi klasör sayısını saydiralim da nasıl sayabiliriz. Eski sayı yeni sayı nasıl karsilastirabilirim

HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Teşekkürler

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri