• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Yanıp sönme efekti

AYERKA

Yeni Üye
Aldığı beğeni
12
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba
a1 hücresinde "HATALI" yazdığında a2 hücresi içinde yazılı olan yazının kırmızı font üzerine beyaz yazı ile yanıp sönmesi, a1 hücresi "DOĞRU" yazdığında ise hücrenin eski haline gelebilmesi ve bu değişikliği sayfa değiştirmeden olabilmesi için desteğinize ihtiyacım var. Şimdiden ilginiz teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba
a1 hücresinde "HATALI" yazdığında a2 hücresi içinde yazılı olan yazının kırmızı font üzerine beyaz yazı ile yanıp sönmesi, a1 hücresi "DOĞRU" yazdığında ise hücrenin eski haline gelebilmesi ve bu değişikliği sayfa değiştirmeden olabilmesi için desteğinize ihtiyacım var. Şimdiden ilginiz teşekkür ederim.
alltaki kodu kullanın. yapay zekadan aldım.
  • A1 hücresi "HATALI" olunca A2 hücresi 1 saniye aralıklarla kırmızı-beyaz yanıp söner.
  • A1 hücresi "DOĞRU" olduğunda yanıp sönme durur ve hücre eski haline döner.
  • Sayfa değiştirmene gerek yok, değişiklik anında çalışır.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
alltaki kodu kullanın. yapay zekadan aldım.
  • A1 hücresi "HATALI" olunca A2 hücresi 1 saniye aralıklarla kırmızı-beyaz yanıp söner.
  • A1 hücresi "DOĞRU" olduğunda yanıp sönme durur ve hücre eski haline döner.
  • Sayfa değiştirmene gerek yok, değişiklik anında çalışır.
HTML:
Kod:
"Private Sub StopBlink()" Bu satırı sarı renkte gösteriyor hata veriyor

"Private Sub StopBlink()" Bu satırı sarı renkte gösteriyor hata veriyor
Modüle alttaki kodu yapıştırın
HTML:
Kod:

hangi sayfada işlem olacaksa o sayfanın kod bölümüne de bunu yapıştırın.

HTML:
Kod:

kodları yapıştırdıktan sonra exceli kaydedip kapatın. tekrar açılınca çalışacaktır.

Konu Sahibi
Modüle alttaki kodu yapıştırın
HTML:
Kod:

hangi sayfada işlem olacaksa o sayfanın kod bölümüne de bunu yapıştırın.

HTML:
Kod:

kodları yapıştırdıktan sonra exceli kaydedip kapatın. tekrar açılınca çalışacaktır.

Konu Sahibi
Öncelikle emeğiniz için çok teşekkür ederim. yazmış olduğunuz kod ile a1 satırındaki "HATALI" ibaresinin yerine "DOĞRU" yazıldığında hücre eski haline dönüyor fakat a1 tekrardan "HATALI" yazdığında a2 yanıp sönmüyor. Tekrardan makroyu benim çalıştırmam gerekiyor. a1 her "HATALI" yazdığında a2 yanıp sönmesi gerekiyor.

Öncelikle emeğiniz için çok teşekkür ederim. yazmış olduğunuz kod ile a1 satırındaki "HATALI" ibaresinin yerine "DOĞRU" yazıldığında hücre eski haline dönüyor fakat a1 tekrardan "HATALI" yazdığında a2 yanıp sönmüyor. Tekrardan makroyu benim çalıştırmam gerekiyor. a1 her "HATALI" yazdığında a2 yanıp sönmesi gerekiyor.
Tekrar HATALI yazdıktan sonra enter a bastıktan sonra çalışır kod. hücreden çıkış yapın. ben de tekrar yazınca da çalışıyor

Alternatif...

Koşullu biçimlendirme kullanılmıştır.

Not: Excelde sürekli olarak yanıp-sönme efekti için timer (zamanlayıcı) kullanlır. Excelin performansını etkilediği için kullanılması pek tavsiye edilmez.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Tekrar HATALI yazdıktan sonra enter a bastıktan sonra çalışır kod. hücreden çıkış yapın. ben de tekrar yazınca da çalışıyor
a1 deki "HATALI" ve "DOĞRU" yazısı hücredeki formül ile oluşturuluyor. Hücredeki yazı formüle dayalı olduğu için yazı değiştiğinde a2 de yanıp sönme olmuyor ve de entere basma imkanım olmuyor her seferinde

Geri