• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru XLOOKUP ile Aşağıdan Yukarıya Arama Yaparken Kritere Uyan Tüm Satırları Dinamik Getirme

alicanogul

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Katkı
%0.00
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba hocalarım, forumda arattım ama tam olarak benim istediğim varyasyonu bulamadım. Elimde büyük bir satış listesi var. Alttan yukarıya doğru (yani en güncel tarihten geriye doğru) arama yapmak için XLOOKUP kullanıyorum ve son eşleşen değeri buluyorum. Ancak sorunum şu: Belirttiğim kriterden listede birden fazla var ve ben sadece en sonuncuyu değil, sondan geriye doğru kritere uyan en güncel 5 satırı başka bir sayfaya dinamik olarak listelemek istiyorum. Klasik DÜŞEYARA ile bunu yapamadım, XLOOKUP ile FİLTRE fonksiyonunu nasıl kombine edebiliriz? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

kriter nedir ? tarih? müşteri? ürün? tutar ?

Konu Sahibi
Hocam kusura bakmayın aceleyle yazınca detayları eksik bırakmışım.
Bizim buradaki ana kriterimiz 'Müşteri Adı'.
Yapmak istediğim tam olarak şu: Arama kutusuna bir müşteri adı yazdığımda, Excel o müşterinin tablonun en altında kalan en güncel (en son) işleminden başlayıp geriye doğru uyan tüm satırları bulsun. Sonra da o satırlara ait Tarih, Ürün ve Tutar bilgilerini rapor sayfama dinamik olarak alt alta listelesin.
Normal XLOOKUP ile arama yönünü tersten (-1) yapıp en güncel tek bir satırı getirebiliyorum ama o müşteriye ait geriye doğru diğer satırları da listelemek istediğimde FILTER fonksiyonu ile XLOOKUP'ı nasıl birleştireceğimi çözemedim hocam. Yardımlarınızı bekliyorum

Denersiniz.
AL işlevindeki "5" olan değer ,alınmak istenen satır sayısını belirler. -5 yaparsanız son satırdan başlayarak sayar.

EK : Sn. arzuhalci nin çözümünü görünce şunu belirtme ihtiyacını duydum: verdiğim formül tarih sütununun ARTAN şekilde sıralı olmasına göre verildi. Tarih sütunu sıralı değil ise arzuhalci nin formülünü kullanın.

1791018677363.png

Son düzenleme:
  • Beğen
İfadeler: Admin
Galapagos Hocamızı katkı olarak;

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bu şekildede kullanabilirsiniz

Geri