• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Word Üzerinde otomatik tarih güncellemesi

onderer

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2016 EN
Konu Sahibi
Selamlar,
word üzerinde bu seneden 2019 senesini çıkırmasını istiyorum.
yani bugün 2025-2019 olarak sadece 6 rakamını görmek istiyorum. bu sayı seneye ( güncellenince ) 7 olmalıdır
bunu nasıl yaparım? hızlı bölümden , alan doldurdan denedim olmadı. :(
teşekkürler

Word dosyanızın neresinde olacak bilmiyorum. Aşağıdaki öneri işinize yararsa kullanın
Ekle>Nesne den Excel ekleyin, sadece A1 hücresi kalana kadar en ve boydan küçültün bu hücreye =YIL(BUGÜN())-2019 formülünü yazın.

Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
NOT : Alan Kodlarını görmek için, 6 rakamını mouse ile seç. Seçili alan üzerinde sağ tık yapıp Alan Kodları Arasında Geçiş Yap seçeneğini tıkla. 6 rakamını tekrar görmek için 1 kez F9 tuşuna bas.

Ekli dosyalar

Haklısınız, #2 ve #5 mesajlardaki önerimdeki gömülü excel, tekrar aktif edilip, kapatmadan güncellenmiyor.
Eğer örnek dosya eklerseniz, docm formatına dönüştürüp, her dosya açılışlarında çalışan macro ile yapıla bilinir.

Ekte iki dosya var.
Dakika.docm dosyasını test için oluşturdum. Dosya açılışında beş dakika sonrası olarak güncelliyor.
Yıl.docm dosyası istediğinizi yapıyor. Orijinal dosyanızın içeriğinin tümünü kopyalayıp, bu dosyaya yapıştırın. Güncelleşmesini istediğiniz 6 yı seçin, bir defaya mahsus manuel olarak, Ekle menüsünden Yer işreti ekleyin, adını Tar olarak belirleyin.
Yıl.docm dosyasındaki makro
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Not. Dosya formatının docm olarak değişmesi çalışmanızı etkilemez.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri