• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü VSTACK ve CHOOSECOLS ile Farklı Sayfalardaki Belirli Sütunları Dinamik Olarak Tek Tabloda Birleştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

_yasin

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Merhaba hocalarım, iyi forumlar dilerim. Şirket içi hazırladığım bir dashboard çalışmasında içinden çıkamadığım ileri düzey bir formül kurgusuna ihtiyacım var.Dosyamda "Ocak", "Şubat" ve "Mart" adlarında aynı yapıya sahip 3 farklı aylık satış sayfası bulunuyor. Bu sayfalarda sırasıyla A'dan Z'ye kadar 20'den fazla sütun (Müşteri Bilgisi, Kargo, Fatura, Tutar vb.) mevcut. Ben ana rapor sayfamda, bu 3 sayfadaki tüm verileri alt alta birleştirmek istiyorum ancak sayfaların tamamını değil, sadece her sayfanın 2. sütunundaki (Müşteri Adı), 5. sütunundaki (Ürün) ve 12. sütunundaki (Satış Tutarı) verilerini çekmek istiyorum.Makro kullanmadan, Office 365'in yeni dinamik dizi fonksiyonlarından DÜŞEYYIĞ (VSTACK) ve SEÇSÜTUN (CHOOSECOLS) formüllerini birlikte kullanarak, 3 farklı sayfadan sadece bu 3 hedef sütunu alt alta tek bir dinamik tablo halinde nasıl listeleyebilirim? Formül kurgusunu bir türlü oturtamadım. Örnek dosyamı ekte paylaşıyorum, değerli yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Merhaba hocalarım, iyi forumlar dilerim. Şirket içi hazırladığım bir dashboard çalışmasında içinden çıkamadığım ileri düzey bir formül kurgusuna ihtiyacım var.Dosyamda "Ocak", "Şubat" ve "Mart" adlarında aynı yapıya sahip 3 farklı aylık satış sayfası bulunuyor. Bu sayfalarda sırasıyla A'dan Z'ye kadar 20'den fazla sütun (Müşteri Bilgisi, Kargo, Fatura, Tutar vb.) mevcut. Ben ana rapor sayfamda, bu 3 sayfadaki tüm verileri alt alta birleştirmek istiyorum ancak sayfaların tamamını değil, sadece her sayfanın 2. sütunundaki (Müşteri Adı), 5. sütunundaki (Ürün) ve 12. sütunundaki (Satış Tutarı) verilerini çekmek istiyorum.Makro kullanmadan, Office 365'in yeni dinamik dizi fonksiyonlarından DÜŞEYYIĞ (VSTACK) ve SEÇSÜTUN (CHOOSECOLS)...
Windows 10 Google Chrome 152
Merhaba hocalarım, iyi forumlar dilerim. Şirket içi hazırladığım bir dashboard çalışmasında içinden çıkamadığım ileri düzey bir formül kurgusuna ihtiyacım var.Dosyamda "Ocak", "Şubat" ve "Mart" adlarında aynı yapıya sahip 3 farklı aylık satış sayfası bulunuyor. Bu sayfalarda sırasıyla A'dan Z'ye kadar 20'den fazla sütun (Müşteri Bilgisi, Kargo, Fatura, Tutar vb.) mevcut. Ben ana rapor sayfamda, bu 3 sayfadaki tüm verileri alt alta birleştirmek istiyorum ancak sayfaların tamamını değil, sadece her sayfanın 2. sütunundaki (Müşteri Adı), 5. sütunundaki (Ürün) ve 12. sütunundaki (Satış Tutarı) verilerini çekmek istiyorum.Makro kullanmadan, Office 365'in yeni dinamik dizi fonksiyonlarından DÜŞEYYIĞ (VSTACK) ve SEÇSÜTUN (CHOOSECOLS) formüllerini birlikte kullanarak, 3 farklı sayfadan sadece bu 3 hedef sütunu alt alta tek bir dinamik tablo halinde nasıl listeleyebilirim? Formül kurgusunu bir türlü oturtamadım. Örnek dosyamı ekte paylaşıyorum, değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Deneyiniz;

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Android 10 Google Chrome 152
Hocalarım hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim, akşam akşam hızır gibi yetiştiniz!
SNNAY hocam, paylaştığınız SEÇSÜTUN ve DÜŞEYYIĞ (CHOOSECOLS / VSTACK) kombinasyonunu hemen asıl dashboard dosyama uyguladım. Sayfalardaki diğer 20 sütunla hiç uğraşmadan sadece 2, 5 ve 12. sütunlardaki Müşteri Adı, Ürün ve Satış Tutarı verilerini alt alta tertemiz birleştirdi. Makro kullanmadan bu kadar hantal bir veriyi saniyeler içinde dinamik rapora dönüştürmek harika oldu.
52779 hocam, alternatif olarak verdiğiniz diğer kurgu için de çok teşekkürler. Mantığı kavramak adına o yöntemi de denedim, o da canavar gibi çalışıyor. İki formülü de arşivime harika birer Office 365 ipucu olarak ekledim. Ellerinize sağlık hocalarım.
İyi forumlar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri