• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru virgül yerine nokta yapma

cenqiz

Yeni Üye
Aldığı beğeni
10
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
sayfa1 verileri sayfa2 ve sayfa3 kopyalıyorum çarpım sonucu virgüllü çıktığından noktayı çevirdiğimde küsaratlı sayılar çıkıyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Sayfa1 deki formüllü E sutununu kopyalayıp Sayfa2 ye geçip a1 hücresini seçip+kopyala+özel yapıştır+buradanda değerleri seçip tamam dediğinizde işleminiz görülmesi gerekiyor.Örnek sonucu böyle odu.

1763712742434.png

Konu Sahibi
Başka zaman sanırım sil baştan yapmam gerekiyor biri oldumu zaten diğeri zaten olur değer aynı kalması lazım virgülü noktayı çevirdiğin zaman ilginiz içiniz tşk ederim arkadaşlar başka yolunu bulmaya çalışırım

Sayfa2'ye =YUVARLA(Sayfa1!E2; 2) kopyala aşağı doğru çek böyle olmaktadır.Daha özel birşeymi istiyorsunuz.Deneyiniz bakalım.

Sayfa2’de görünen değer 21577,75 olur
✔ Hücre biçimiyle uğraşmana gerek yok
✔ Değer her kopyalamada otomatik yuvarlanır

Konu Sahibi
cengiz kardeş
Sayfa2'ye A1 hücresine formülü yazıp =YUVARLA(Sayfa1!E2; 2) aşağı doğru çektiğinde zaten sutun kopyalanmış oluyor.Tekrar kopyla yapıştır yapmana gerek yokki.Lütfen eğer farklı düşünüyorsak manul olarak örneklendiriver. Deki şurdaki sutunu veya hücreyi sayfa 2'de şuraya kopyaladım sonuç şu çıktı oysaki şöyle olması gerekir diye izahta bulunun ki çare olsun.Noktalar manuel olarak virgüle çevrilmez.O vakit hata meydana gelir.Formül bu işi yapıyor zaten.Siz farklı bişeymi istiyorsunuz

Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
NOT : Sayfa2 ve 3'te formül kullandım.

Ekli dosyalar

sayfa1 verileri sayfa2 ve sayfa3 kopyalıyorum çarpım sonucu virgüllü çıktığından noktayı çevirdiğimde küsaratlı sayılar çıkıyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

İlk paylaştığınız dosyada Sayfa1 E2 hücresinde 21577,75 yazıyor
1- Siz bu sayıyı Sayfa2 ye kopyaladığınızda nasıl görmek istiyorsunuz?
2- Sayfa2 de bu rakam ile daha sonra herhangi bir işlem yapacak mısınız? Formülde kullanacak mısınız?

Geri