• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü verileri saydırma işlemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

incsoft

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
17
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Arkadaşlar daha önce bu konuda sizlerden yardım almıştım ve çözüldüğü için konu kapatılmıştır. O dosyama bir alan daha ekledim o kısmı nasıl saydırabilirim?

Teşekkürler

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-YENİSAY.xlsx
    194.1 KB · Gösterim: 10
Sayın incsoft
Yeni açtığın bölümden biraz bahset bize. Mesela hesaplama nasıl olacak ? Ha birde örnek olarak 8-10 tanesini manuel doldurup dosyayı tekrar göndermelisin.

Merhaba incsoft,

Sorunuza hızlı ve etkili bir yanıt alabilmeniz için, lütfen sorunuzu açık ve net bir şekilde ifade ediniz. Daha önce açılan konunuzdan ne beklediğinizi belirlemek ve mevcut eklemelerinizi bulmak oldukça zor olacaktır.

Sayın incsoft
Yeni açtığın bölümden biraz bahset bize. Mesela hesaplama nasıl olacak ? Ha birde örnek olarak 8-10 tanesini manuel doldurup dosyayı tekrar göndermelisin.

Tablo kısmında yeşil ile boyadığım alanlar örnek alanlar. Data kısmında da yeşile boyayarak açıklamalarını yaptım. Burda önemli olan her tezgahda her vardiya sayısı kadar sicil olup/olmadığının kontrolüdür. Mesela 15100105 tezgahında 3 tane vardiya var ancak 5 tane farklı sicil var buda 2 tane sicil fazla girilmiş olması anlamına geliyor. Burda sadece tezgahlarda sabit olan vardiya ve sicil sayılarını hesaplattırmak var hatalı olanları formülle tespit etmek istiyorum.

Ekli dosyalar

195.1 KB · Gösterim: 2
Merhaba incsoft,

Sorunuza hızlı ve etkili bir yanıt alabilmeniz için, lütfen sorunuzu açık ve net bir şekilde ifade ediniz. Daha önce açılan konunuzdan ne beklediğinizi belirlemek ve mevcut eklemelerinizi bulmak oldukça zor olacaktır.
Tablo kısmında yeşil ile boyadığım alanlar örnek alanlar. Data kısmında da yeşile boyayarak açıklamalarını yaptım. Burda önemli olan her tezgahda her vardiya sayısı kadar sicil olup/olmadığının kontrolüdür. Mesela 15100105 tezgahında 3 tane vardiya var ancak 5 tane farklı sicil var buda 2 tane sicil fazla girilmiş olması anlamına geliyor. Burda sadece tezgahlarda sabit olan vardiya ve sicil sayılarını hesaplattırmak var hatalı olanları formülle tespit etmek istiyorum.

Ekli dosyalar

195.1 KB · Gösterim: 0
Bölemi olacak ?
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-YENİSAY (1).xlsx
    199.9 KB · Gösterim: 2
Çözüldü diye işaretleyip konuyu kapatmalısın...

Bölemi olacak ?
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Hocam bugün kullanırken yine sorunla karşılaştım. Bu sayma işlemini yine hatalı yapıyor. Dün kontrol ettiğimde teyit etmiştim. Kodlar kısmında sırala komutu Data!A1 den başlıyor A2 olmalı onları da ayarladım yine olmadı. Mesela Data sayfasında 63-64-65.satılarda bulunan 15180504 SERİNO da V1-V2-V3 olmak üzere 3 adet vardiya no var ve H63-H64-H65 sıralaması zaten hatalı olmuş gibi başka bir yerden sıralıyor. Mesela bu serino'da 3 adet vardiya var ancak 2 adet sicil no var(4881 ve 2438) olmak üzere ancak bu tablo sayfasında 101 nolu satırda J101 3 adet VARDİYA doğru ancak K101 de 3 adet sicil yazması hatalı olmuş 2 olmalı çünkü farklı olan 2 adet sicil var. 3 VARDİYA 2 SİCİL yazmalıydı bir sürü uğraştım ama çözemedim mecburen yine sizi rahatsız ettim kusura bakmayın

Ekli dosyalar

• SİCİL KONTROL RAPORU.xlsx
    202 KB · Gösterim: 2
Merhaba,
Kodlar sayfasındaki H, I, J, K alanındaki kodlarda sıra kayması var gibi görünüyor. En Üst satır boş kodlar da hep yan hücre bir üst satıra bakıyor. En üstteki boşluğu silerseniz sanırım sorununuz düzelmiş olacak.

Merhaba,
Kodlar sayfasındaki H, I, J, K alanındaki kodlarda sıra kayması var gibi görünüyor. En Üst satır boş kodlar da hep yan hücre bir üst satıra bakıyor. En üstteki boşluğu silerseniz sanırım sorununuz düzelmiş olacak.
silince gidiyor veriler

sanırım bir hücreyi silmemişim düzenlenmiş halini yeniden paylaşıyorum

Ekli dosyalar

• SİCİL KONTROL RAPORU (2).xlsx
    197.3 KB · Gösterim: 2
Acaba BENZERSİZ ile beraber çalışabilirmi arkadaşlar?

Sayın incsoft,
Sizin Kodlar sayfasında yaptığınız sarı renklendirme 63, 64 ve 65 nci satırları gösteriyor. Formülde demiyorum dikkat edin. Satırda. Data sayfasında da aynı satırları renklendirmişsiniz. Ama verilere dikkat etmemişsiniz. Data sayfasında D sütunundaki veriler sarı renkli alanda 4881, 2438 ve 2438 olarak görünüyor. Tabi sizin renklendirmenize göre. Kodlar sayfasında ise sarı renkli alanda aynı satırları göstermesine rağmen bir tezatlık var. Kodlar sayfasında sarı renkli alanda I sütunundaki 15180502 rakamındaki formülü incelediğinizde veriyi Data sayfasındaki B62'den aldığını görürsünüz. Ya bu sayfada (Kodlar) sarı renklendirmeyi bir satır üstten fazla yaptınız, yada Data sayfasında sarı renklendirmeyi bir satır eksik yaptınız. Satır numarasına göre değil de formüle göre renklendir yapıldığında formülün çalıştığını bir sorun olmadığını göreceksiniz. Bu yazdıklarımı lütfen adım adım takip edip dönüş yapınız. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Sayın incsoft,
Sizin Kodlar sayfasında yaptığınız sarı renklendirme 63, 64 ve 65 nci satırları gösteriyor. Formülde demiyorum dikkat edin. Satırda. Data sayfasında da aynı satırları renklendirmişsiniz. Ama verilere dikkat etmemişsiniz. Data sayfasında D sütunundaki veriler sarı renkli alanda 4881, 2438 ve 2438 olarak görünüyor. Tabi sizin renklendirmenize göre. Kodlar sayfasında ise sarı renkli alanda aynı satırları göstermesine rağmen bir tezatlık var. Kodlar sayfasında sarı renkli alanda I sütunundaki 15180502 rakamındaki formülü incelediğinizde veriyi Data sayfasındaki B62'den aldığını görürsünüz. Ya bu sayfada (Kodlar) sarı renklendirmeyi bir satır üstten fazla yaptınız, yada Data sayfasında sarı renklendirmeyi bir satır eksik yaptınız. Satır numarasına göre değil de formüle göre renklendir yapıldığında formülün çalıştığını bir sorun olmadığını göreceksiniz. Bu yazdıklarımı lütfen adım adım takip edip dönüş yapınız. Kolay gelsin.

K101 hücresi neden 2 değilde 3 o zaman efendim?

Ekli dosyalar

• SİCİL KONTROL RAPORU.xlsx
    197.3 KB · Gösterim: 2
Sayın incsoft,
Tablo sayfasında KONTROL 2 bölümündeki VARDİYA ve SİCİL sütunlarının altındaki 2 ve 3 rakamları da tıpkı sizin bahsettiğiniz K101 hücresindeki 3 rakamı gibi SİCİL SAYISI bölümündeki V1, V2, V3 ve VN sütunlarının toplamından gelmektedir. Sizin söylediğinize göre diğer 2 ve 3 rakamları da yanlış olması lazım. Zira o K101 hücresindeki 3 rakamının geldiği yere baktım hesaplamanın doğru olduğunu gördüm. Yanılıyorsam detaya girer misiniz ?

Ekli dosyalar

• SRN.PNG
    SRN.PNG
    23 KB · Gösterim: 3
Sayın incsoft,
Tablo sayfasında KONTROL 2 bölümündeki VARDİYA ve SİCİL sütunlarının altındaki 2 ve 3 rakamları da tıpkı sizin bahsettiğiniz K101 hücresindeki 3 rakamı gibi SİCİL SAYISI bölümündeki V1, V2, V3 ve VN sütunlarının toplamından gelmektedir. Sizin söylediğinize göre diğer 2 ve 3 rakamları da yanlış olması lazım. Zira o K101 hücresindeki 3 rakamının geldiği yere baktım hesaplamanın doğru olduğunu gördüm. Yanılıyorsam detaya girer misiniz ?
neyse efendim sanırsam olmayacak bizim iş sizlerden çok sağolun. Benim amacım her vardiya da birden fazla sicilin olmaması ve olan tezgah ve vardiyalarının tespit edilmesiydi. Başka bir dosyada size örnek olarak açıklamaya çalıştım. Data sayfasında hatalı olan kayıtları sarı ile boyadım mesela. Olmuyorsa hiç uğraşmayalım efendim. Tekrar teşekkürler.

Ekli dosyalar

• SORU.xlsx
    40.8 KB · Gösterim: 2
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri