• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Verileri Hücre Değerine Göre Listeleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

AHMET4615

Gold Üye
Aldığı beğeni
121
Excel V
Office 365 TR
Gold Bitiş
12 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar Arkadaşlar Sayfa 1 Deki Verileri Özet Sayfasindaki H1 Hücresindeki Değere Göre Ayrica L1 Hücresinde Değere Göre Eski Versiyonlara Göre Yapilmiş Olup 365 Versiyonlara Yapilmasini İstiyorum Selamlar

Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Konu Sahibi
Kral hocam emeğinize sağlık 1nolu mesajdaki ekteki özet sayfasında gibi eski versiyonlara göre formül ile yapılmış olup özet sayfasına göre 365 versiyonlarında kullanılan formül yapılması istiyorum
Sayfa 1 Deki Verileri Özet Sayfasindaki H1 Hücresindeki Değere Göre Ayrica L1 Hücresinde Değere Göre Eski Versiyonlara Göre Yapilmiş Olup 365 Versiyonlara Yapilmasini İstiyorum
Selamlar

AHMET4615 Bey

Lütfen kullanmış olduğunuz Excel versiyonunuzu
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
bu linkten düzeltiniz. Hocalarımız Excel versiyonuna göre işlem yapmaktadır.

Kırmızı, Yeşil, Mavi, Siyah alan olarak neden 4 parça ? Onu anlamadım. Yapmak istediğin nedir ?

Konu Sahibi
Normal deRenkli olan alt alta olacak yanlışlıkla olmuş

Sayfa 1 Deki Verileri Özet Sayfasindaki H1 Hücresindeki Değere Göre Ayrica L1 Hücresinde Değere Göre Sıralanması istiyorum
Selamlar

ÖZET sayfasındaki H1 hücresinde bulunan TARİH ve İSİM seçenekleri ile, L1 hücresinde bulunan İLK ve SON seçeneklerşnden kastın nedir ?

Konu Sahibi
Sayfa 1 deki tarih temsilci özet sayfasındaki tarih ve isime göre ilk ve son artan azalan sıralama olacak

=SIRALA('Sayfa 1'!B2:E105;EĞER(H1="isim";1;EĞER(H1="tarih";2));EĞER(L1="ilk";1;-1))
Bu formüle göre yapıyorm olmuyor yardımcı olur musunuz selamlar

NOT : ÖZET sayfasındaki H1 hücresinde bulunan değeleri değiştirmeyin.

Çözüm
sizin ÖZET sayfanızda tablo 2 kritere göre sıralandıktan sonra 25'er satırlık tablolara bölünmüş. Bunu istemiyor muydunuz? paylaştığınız video zaten bunu yapıyordu. ?? "tam istediğim gibi olmuş" dediğiniz tabloyu" SIRALA('SAYFA 1'!B2:E105;2;-1)" formülü de yapıyor zaten ?
kısacası "tamam" dediğiniz ile videonun benzerliği yok.

sizin ÖZET sayfanızda tablo 2 kritere göre sıralandıktan sonra 25'er satırlık tablolara bölünmüş. Bunu istemiyor muydunuz? paylaştığınız video zaten bunu yapıyordu. ?? "tam istediğim gibi olmuş" dediğiniz tabloyu" SIRALA('SAYFA 1'!B2:E105;2;-1)" formülü de yapıyor zaten ?
kısacası "tamam" dediğiniz ile videonun benzerliği yok
Hocam ben de çok düşündüm ne istiyor diye hatta listeyi 4'e bölmek için uğraştım baktım soru çözülmüş çözümden ancak soruyu anlayabildim .Soru basit SIRALAÖLÇÜT sorusu imiş. Anlayıpta çözen ustaların zihinlerine sağlık!

Hocam ben de çok düşündüm ne istiyor diye hatta listeyi 4'e bölmek için uğraştım baktım soru çözülmüş çözümden ancak soruyu anlayabildim .Soru basit SIRALAÖLÇÜT sorusu imiş. Anlayıpta çözen ustaların zihinlerine sağlık!
Videoyu izleyince anlaşılıyor durum. 2 sütun sıralanacak ( SIRALAÖLÇÜT) sonra oluşan tablo 25 satırlı parçalara ayrılacak. Video bunu yapıyor.

Videoyu izleyince anlaşılıyor durum. 2 sütun sıralanacak ( SIRALAÖLÇÜT) sonra oluşan tablo 25 satırlı parçalara ayrılacak. Video bunu yapıyor.
Sen yine anlamamışsın benim gibi :) ÖZET sayfasında sadece H1 ve L1 hücreleri sıralaölçütte kullanılıyor. Veriler Sayfa1 de yani Sayfa1 deki veriler Özet sayfasındaki H1 ve L1 Ölçütlere göre sıralanıyor. Formülü incelememişsin
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

:) formüle bamadım sadece videoyu izledim. Örnek dosyada 4 farklı renk tablo var. Her tablo ASIL tablonun 25 satırını alıyor.
Ama ana asıl tabloya İLK yapılan formül tam olarak sizin verdiğiniz gibi olmalı, elinize sağlık. ben sadece videodaki kısmı kastettim.

DÜŞEYARA(KÜÇÜK('SAYFA 1'!$A:$A;SATIR(D1));'SAYFA 1'!$A:$E;SÜTUN(B2);0) - kırmızı tablo
DÜŞEYARA(KÜÇÜK('SAYFA 1'!$A:$A;SATIR(E27));'SAYFA 1'!$A:$E;SÜTUN(C2);0)
DÜŞEYARA(KÜÇÜK('SAYFA 1'!$A:$A;SATIR(D53));'SAYFA 1'!$A:$E;SÜTUN(B2);0)
DÜŞEYARA(KÜÇÜK('SAYFA 1'!$A:$A;SATIR(D79));'SAYFA 1'!$A:$E;SÜTUN(B2);0)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri