• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Verileri baska sayfaya özet getirme makrosu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

seng

Yeni Üye
Aldığı beğeni
94
Excel V
Office 2013 EN
Konu Sahibi
Herkese merhabalar arkadaslar, ekteki excelde sunu yapmak istiyorum ; A sütunundaki verileri ince orta kalın malzemeler diye ayırıp B sütunundaki değerleri toplamasını ıstıyorum ekin ikinci sayfasında istediğim seyı acıklamaya calıstım. ÖZET sayfasındaki formata getiirlecek degerler diğer profiller dediği ise verilen aralıgın dısında kalanlar L30X30X3 - L60X60X5 Arası İnce Grup-L300X300X35.
Şimdiden herkese teşekkürler...

hangi kodların neler olduğunu daha iyi tanımlayabilir misiniz?
ör : L60X60X5 ince demişsiniz ama listede yok
bunları karşılaştırmak için
L30X30X3ince
L40X40X4ince
L50X50X5ince
L60X60X5ince

yada orta diye sınıflanmalı ama arada hangi kodlar var nasıl artıyor bunlara göre formül yapmak gerek

Konu Sahibi
Hocam liste hep değişiyor eger ÖZET sayfasında verilen aralıklar içindeyse MIP sayfasında ona bakıp ona göre sınıflandırmaya alsın istiyorum.

Konu Sahibi
MIP sayfasındaki liste srekli değişken malz hepsi olabilir hiçbiri olmayabilir, ne yazıyorsa ÖZET sayfasında verilen aralıkta olup olmaması önemli hocam

Konu Sahibi
=IF(A8="";"";IFERROR(FIND(--MID(A8;FIND("|";SUBSTITUTE(A8;"X";"|";2))+1;FIND("-";A8)-FIND("|";SUBSTITUTE(A8;"X";"|";2))-1);{1;6;13};{1;2;3});4)) 'MIP SAYFASI T8 HUCRESINE
=ETOPLA(MIP!$T$8:$T$68;SATIR()-1;MIP!$B$8:$B$68) 'ÖZET SAYFASI B2 HUCRESINE

Konu Sahibi
Hocam bu kodu yazdık ancak ^spill hatası alıyoruz yardımcı olabilir misiniz?

formüler bende hata vermedi.
fakat MIP sayfası tümü 4 verdi
özet sayfası 0 geldi

bana göre sizin tm kodlarınızın genel bir gruplandırması olmadan karşılaştırma çok zor.
değerler metin olduğu için formüllerde çok zor ve hata olasılığı artıyor.
eğer gruplarını belirleyebilirseniz bir kritere göre hesaplama daha kolay yapılabiir bence.
çünkü ne nereye kadar hangi grubun bilmeden formülü oluşturmayı yapamadım.

Konu Sahibi
Hocam gruplama şöyle yapalım KALINLIKLARI BAZ ALALIM YANI ASAGIDAKİ MALZ İÇİN X10 ALSIN
L100X100X10-S235JR

X3 VE X5 ARASI MALZ İNCE GRUPTA TOPLASIN
X6 VE X12 ARASI MALZ ORTA GRUPTA TOPLASIN
X13 VE X35 ARASI MALZ KALIN GRUPTA TOPLASIN
İLK HARFİ "L" OLMAYANLARI DA PROFİLLERDE TOPLASIN
L30X30X3 - L60X60X5 Arası İnce Grup
L60X60X6- L150X150X12 Arası Orta Grup
L150X150X13 - L300X300X35 Arası Kalın Gr
Diğer Profiller

buna göre çalışmayı en kısa sürede eklemeye çalışırım.

dosyayı dener misiniz?

Konu Sahibi
Hocam dogru degerler sadece PWD UNP yanı diğer profiller kısmını yanlıs toplamıs görünüyor. L yoksa basında direk diğer profil grubuna alsın istiyorum

PWD88.9X4-S235JR
754​
UNP100-S235JR
1068​
Diğer Profiller
1.822,00​

hatayı anlamadım iki tane değer var ve toplamı tutuyor

Konu Sahibi
Hocam RP Malzemeyide inceye aldı, formülü L ile baslıyorsa gruplasın gibi mi alsak; birde 69.satırda mıp sayfasında grand total yazıyor onu da alıyor onu almaması gerekıyor

bendeki dosyada 19. satır yoktu.
dediğim gibi neyi nasıl girilecek koların tamamını göremeyince doğaçlama kod yaptım.
biraz daha düzenleme ekleyip deneyelim.

dosyayı tekrar kontrol eder misiniz?

Konu Sahibi
Hocam birde 68 satırdan fazla olabiliyor o yüzden grand totalde ÖZET SAYFASINA GELİYOR ONU DA HARİC TUTAN BİR ŞEY YAZABİLİR MİYİZ?

Düzenlemeyi yaptım.
H , I , J Kolonlarındaki formülü eğer listedinizden eksik kalırsa
aşağı doğru çekerek çoğaltabilirsiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri