• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Verilerde Karşılaştırma Yapma 2021 - 2022

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

excelmagduru2

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

1. soru için yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Merhaba,
Sanırım bir yerde öğrenci olduğunuzu tahmin ediyorum. Size formüllerin en zor kısmını resimde paylaşıyorum. Diğerlerini bulmasını size bırakıyorum. Çünkü excelin en kolay formülleridir.
Cari hesap adını buradan çıkacak verileri kullanarak düşey ara ile buldurun.
2021 Bakiye kısmını ÇOKETOPLA ile bulacaksınız. toplam aralığınız belli B:B sütunu , ölçüt1 aralığı A:A sütunu burda ki ölçüt cari hesap kodu, Ölçüt2 aralık ayı istediği için 2021 sayfası D:D sütunu ölçütümüz ise "Ara" çünkü D:D sütununda bu şekilde ifade edilmiş.

takıldığınız yerde sorun yardımcı olalım. Umarım kendinizi biraz zorlayıp öğrenmeye çalışırsınız.

1670952899112.png
Konu Sahibi
Merhaba, oncelikle tesekkurler, tlefondan baktigim icin goremiyorum, ilettiginiz dosyada formulleri gorebiliyor muyuz, Eger gorulmuyor ise nasil yapildigini anlatabilir misiniz rica etsem

Merhaba;
Dosya makro ile çözümlendi
Sayfada ikem ALT+F11 tuşlarına birlikte basarak makro kodlarını görebilirsiniz.
Formülle çözüm istiyorsanız bunu belirtin.

NOT: Butona bağlamayı yeniledim. (Dosyayı yeniden indirerek Bilgisayarda deneyin.)

Konu Sahibi
Merhaba;
Dosya makro ile çözümlendi
Sayfada ikem ALT+F11 tuşlarına birlikte basarak makro kodlarını görebilirsiniz.
Formülle çözüm istiyorsanız bunu belirtin.

NOT: Butona bağlamayı yeniledim. (Dosyayı yeniden indirerek Bilgisayarda deneyin.)
Makro kullanacak kadar seviyem yok, formul olur ise cok daha iyi olur ogrenmem icin aslinda

Merhaba,
Sanırım bir yerde öğrenci olduğunuzu tahmin ediyorum. Size formüllerin en zor kısmını resimde paylaşıyorum. Diğerlerini bulmasını size bırakıyorum. Çünkü excelin en kolay formülleridir.
Cari hesap adını buradan çıkacak verileri kullanarak düşey ara ile buldurun.
2021 Bakiye kısmını ÇOKETOPLA ile bulacaksınız. toplam aralığınız belli B:B sütunu , ölçüt1 aralığı A:A sütunu burda ki ölçüt cari hesap kodu, Ölçüt2 aralık ayı istediği için 2021 sayfası D:D sütunu ölçütümüz ise "Ara" çünkü D:D sütununda bu şekilde ifade edilmiş.

takıldığınız yerde sorun yardımcı olalım. Umarım kendinizi biraz zorlayıp öğrenmeye çalışırsınız.

1670952899112.png

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri