• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Veri tabanı yolunu modülden almak hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

erdem dağ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
26
Excel V
Office 2007 TR
Konu Sahibi
Değerli abilerim ustalarım herkese iyi bayramlar.
Userform ile accesden veri alma işlemi yapıyorum sorun yok ancak veri tabanı yolunu excelde bir modüle yerlerştirip ordan almak istiyorum ve bunun için userformda makronun başına string atadım ama ama bişeyleri yine yapamadım herzamanki gibi :oops: Sayın abilerin kıymeyli desteklerini rica eder saygılarımı sunarım.
hepinize ayrı ayrı selamlar.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Ekli dosyalar

Çözüm
abi merhaba tekrardan. abi oldu çalıştı, çok çok teşekkür ediyorum abi, selamlar saygılar sevgiler abi :)

abi merakımı bağışlayın lütfen: rst.Open strSQL, dbConnection, 3: buradaki 3 ne işe yarar abi ve bazı ado ile yazılmış makrolardada görüryorum 1,3 yada 1 ?
Merhaba, çalışmış olmasına sevindim.

Excel VBA'da ADO kullanımında görülen bu parametreler, Recordset nesnesinin açılış modunu belirler. Bunların açıklamaları yanlış bilmiyorsam şu şekilde olması gerekiyor;

rst.Open strSQL, dbConnection, 3 ifadesindeki "3" değeri, recordset açılış modunu temsil eder ve "adOpenStatic" sabitine karşılık gelir.

ADO'da kullanılan başlıca Recordset açılış modları şunlar;

adOpenForwardOnly (0): Sadece ileri yönlü hareket eden, en...
Konu Sahibi
Geçmiş olsun, uygun zamanınız da deneyip haber verirsiniz hocam. İyi çalışmalar.
abi merhaba tekrardan. abi oldu çalıştı, çok çok teşekkür ediyorum abi, selamlar saygılar sevgiler abi :)

abi merakımı bağışlayın lütfen: rst.Open strSQL, dbConnection, 3: buradaki 3 ne işe yarar abi ve bazı ado ile yazılmış makrolardada görüryorum 1,3 yada 1 ?

Excel VBA'da ADO kullanımında görülen bu parametreler, Recordset nesnesinin açılış modunu belirler. Bunların açıklamaları yanlış bilmiyorsam şu şekilde olması gerekiyor;

rst.Open strSQL, dbConnection, 3 ifadesindeki "3" değeri, recordset açılış modunu temsil eder ve "adOpenStatic" sabitine karşılık gelir.

adOpenForwardOnly (0): Sadece ileri yönlü hareket eden, en hızlı ve en az kaynak kullanan cursor tipidir. Kayıtlar arasında sadece ileri doğru hareket edebilirsiniz.
adOpenKeyset (1): Değişiklikleri görebileceğiniz, ancak yeni kayıtların görünmediği bir cursor tipidir. İleri ve geri hareket edebilirsiniz.
adOpenDynamic (2): Diğer kullanıcıların yaptığı tüm değişiklikleri (eklemeler, silmeler, güncellemeler) görebileceğiniz cursor tipidir.
adOpenStatic (3): Sorgu sonucunun statik bir kopyasını alır, diğer kullanıcıların yaptığı değişiklikleri göstermez. Bu tür bir recordset, veritabanından bağımsız olarak çalışabilir.

Kodda kullandığım "3" değeri (adOpenStatic), veritabanından alınan sonuçların statik bir kopyasını oluşturur. Bu, sorgu sonucunun alındıktan sonra değişmeyeceği anlamına gelir ve genellikle raporlama veya görüntüleme amaçlı kullanılır.

Bazı makrolarda gördüğünüz rst.Open strSQL, dbConnection, 1, 3 gibi ifadelerde ise hocam:
İlk parametre (1): Cursor tipi (adOpenKeyset)
İkinci parametre (3): Kilit tipi (adLockOptimistic)

Kilit tipleri de şöyle;
adLockReadOnly (1): Salt okunur
adLockPessimistic (2): Pessimistic kilitleme
adLockOptimistic (3): Optimistic kilitleme
adLockBatchOptimistic (4): Toplu güncellemeler için

Saygı bizden, iyi akşamlar, iyi çalışmalar.

Çözüm
Konu Sahibi

adOpenForwardOnly (0): Sadece ileri yönlü hareket eden, en hızlı ve en az kaynak kullanan cursor tipidir. Kayıtlar arasında sadece ileri doğru hareket edebilirsiniz.
adOpenKeyset (1): Değişiklikleri görebileceğiniz, ancak yeni kayıtların görünmediği bir cursor tipidir. İleri ve geri hareket edebilirsiniz.
adOpenDynamic (2): Diğer kullanıcıların yaptığı tüm değişiklikleri (eklemeler, silmeler, güncellemeler) görebileceğiniz cursor tipidir.
adOpenStatic (3): Sorgu sonucunun statik bir kopyasını alır, diğer kullanıcıların yaptığı değişiklikleri göstermez. Bu tür bir recordset, veritabanından bağımsız olarak çalışabilir.

Kodda kullandığım "3" değeri (adOpenStatic), veritabanından alınan sonuçların statik bir kopyasını oluşturur. Bu, sorgu sonucunun alındıktan sonra değişmeyeceği anlamına gelir ve genellikle raporlama veya görüntüleme amaçlı kullanılır.

Bazı makrolarda gördüğünüz rst.Open strSQL, dbConnection, 1, 3 gibi ifadelerde ise hocam:
İlk parametre (1): Cursor tipi (adOpenKeyset)
İkinci parametre (3): Kilit tipi (adLockOptimistic)

Kilit tipleri de şöyle;
adLockReadOnly (1): Salt okunur
adLockPessimistic (2): Pessimistic kilitleme
adLockOptimistic (3): Optimistic kilitleme
adLockBatchOptimistic (4): Toplu güncellemeler için

Saygı bizden, iyi akşamlar, iyi çalışmalar.
Abi çok çok çok teşekkür ederim. Çok açıklayıcı ve anlaşılır oldu. Bu bilgiler ile ilerleyip kendimi geliştirmeye devam ediyor olacağım. İyi akşamlar.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri