• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Veri listeleme ve açma Hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

murat_8181

Excel Dostu
Aldığı beğeni
237
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Değerli forum üyeleri paylamış olduğum çalışma ile yapmak istediğim: C sürücüsünde "ARAÇLAR" klasörünün içerisinde araç plakaları ve bu araç plakalarına ait klasörler içerisinde, aylara ait klasörler ve bu klasörlerin içerisinde de ilgili aylara ait raporlar bulunmaktadır. Ben hazırlamış olduğum userform üzerinde ilgili araca ait olan optionbutonu seçip daha sonra combobox ile istediğim ayı belirtip daha sonra o aya ait olan raporları isimleri ile birlikte listboxa getirmek istiyorum. Listboxa gelen raporları da çift tıklama ile açmak istiyorum. Bu konuda yardımlarınız beklemekteyim şimdiden teşekkürler.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Çözüm
formu açarkenHTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
kodunu kullanmayı deneyebilirsiniz
yada dosya açma komutuyla yeni bir excel uygulaması açarak deneyebilirsiniz
bu durumda modüldeki dosya açma koduHTML:
Kod:
formdaki listeye çift tıklama olayının kodu aşağıdaki gibi değişmeli
HTML:
Kod:
excel dosyası ARAÇLAR klasörü ile aynı dizinde olmalı
dilerim işinize yarar
Modül kodları
HTML:
Kod:
formdaki kodlar
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
excel dosyası ARAÇLAR klasörü ile aynı dizinde olmalı
dilerim işinize yarar
Modül kodları
HTML:
Kod:
formdaki kodlar
HTML:
Kod:
Sayın halil öncelikle yardımınız için çok teşekkür ederim. ARAÇLAR klasörünü C sürücüsünün içine atarak yazmış olduğunuz makroda ufak bir değişiklik yaparak çalıştırmayı başardım. Buraya kadar her şey çok güzel. Ancak şöyle bir durum var listboxa gelen dosya isimlerine çift tıklayıp dosyayı açtıktan sonra tekrar açılan dosyayı "X " basarak kapatmak istediğimde açılan dosya yerine programın kendisi kapanıyor. Buna bir çözüm bulabilirsek çok güzel olacak

formun özelliğini mi değiştirdiniz bilmiyorum ama ben de form açık olduğu müddetçe açılan excel dosyasını kapatamıyorsunuz hatta açılan excele veri bile giremiyorsunuz
form açma kodunuz ne?
not : yukardaki dosya da boş yada olmayan klasörlerde hata veriyordu, yeniden düzenledim
Modül kodu:
HTML:
Kod:
Form Kodu:
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
formun özelliğini mi değiştirdiniz bilmiyorum ama ben de form açık olduğu müddetçe açılan excel dosyasını kapatamıyorsunuz hatta açılan excele veri bile giremiyorsunuz
form açma kodunuz ne?
not : yukardaki dosya da boş yada olmayan klasörlerde hata veriyordu, yeniden düzenledim
Modül kodu:
HTML:
Kod:
Form Kodu:
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
form açma kodunuz ne?
Modül kodu:
HTML:
Kod:
Form Kodu:
HTML:
Kod:
Sayın Halil bendeki sorun şöyle listboxa gelen dosya ismine çık tıklayıp dosyayı açıp, sonra açılan dosyayı tekrar kapatmak istediğimde,açılan dosya yerine, arkadaki userformun bulunduğu Ana dosya kapanıyor

Dosyanızın son halini ekler misiniz? Sadece kodlarin olduğu excel dosyanızı.

formu açarkenHTML:
Kod:
Kod:
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
formu açarkenHTML:
Kod:
Kod:
HTML:
Kod:
Teşekkürler Halil bey şimdi oldu sizide yordum hakkınızı helal edin

Rica ederim
İyi çalışmalar
Sadece 3 araba varsa sorun yok Ama araba sayısı azalıp artabiliyorsa seçenek düğmeleri yerine acilir kutu yada liste kutusuyla daha uygun bir yöntem kullanilabilir

Konu Sahibi
Rica ederim
İyi çalışmalar
Sadece 3 araba varsa sorun yok Ama araba sayısı azalıp artabiliyorsa seçenek düğmeleri yerine acilir kutu yada liste kutusuyla daha uygun bir yöntem kullanilabilir
Şimdilik 8 araç halil bey dediğiniz gibi araç sayısı fazlalaşırsa o yöntem için siz değerli hocalarımızdan destek isteriz yine

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri