11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı İMSAKİYESİ
İmsaka Kalan İmsak Saati
  • DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Veri Kurtarma

kralım

Excel Dostu
Aldığı beğeni
1,091
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 145
Herkese iyi akşamlar,

Cihaz Adı DESKTOP-LISTAV5
İşlemci Intel(R) Core(TM) i3-2370M CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz
Takılı RAM 4,00 GB
Depolama 224 GB SSD HI-LEVEL Ultra Series 240GB
Sistem Türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci

Yukarıda loptopumla ilgili bilgiler var. SSD iki parça halinde. C ; 105 GB, D ; 117 GB.
Bilgisayarıma format atarken yanlışlıkla D'yi de sildim. Ancak D'de farklı uzantılardan verilerim vardı. Boyutunu hatırlamıyorum. Bu verileri geri getirmem lazım. Yanlışlıkla D'deki verilerimi de (format esnasında) sildikten sonra D'ye hiçbir veri yazmadım, farklı programlarla D'den verilerimi geri getirmeye çalışmanın dışında hiçbir işlem yapmadım.
Sizden ricam şu ; Yukarıda anlattıklarım ışığı altında verilerimi geri getirecek bildiğiniz bir program(lar) var mı ?
Teşekkür ederim.

Windows 10 Google Chrome 109
Merhaba hocam

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
,
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
veya TestDisk gibi profesyonel veri kurtarma yazılımlarıyla diski taratarak dosyalarınızı geri getirebilirsiniz.

Bunları deneyebildiniz mi yada farklı bilgisi olanlar da paylaşabilir hocam

Windows 10 Opera 127
TestDisk (Tamamen Ücretsiz ve Çok Güçlü):
Bu araç, kaybolan veya silinen "bölümleri" (partition) geri getirmek için bir numaradır.
Dosya dosyayı kurtarmak yerine, direkt olarak sildiğiniz D sürücüsünü eski haline getirmeye çalışır. Eğer başarılı olursa, D sürücüsü içindeki her şeyle birlikte geri gelir.
Dezavantajı: Komut satırı (siyah ekran) üzerinden çalışır, arayüzü biraz karışıktır.

R-Studio (Profesyonel Standart):

Veri kurtarma merkezlerinin en çok tercih ettiği, en derin taramayı yapan yazılımlardan biridir. Farklı uzantılara sahip dosyaları bulma konusunda çok titizdir.
Not: Ücretlidir ancak tarama yapıp neleri kurtarabileceğini ücretsiz gösterir.

Recuva (Kullanıcı Dostu):

CCleaner'ın yapımcıları tarafından geliştirilmiştir. Çok basit bir arayüzü vardır.
"Derin Tarama" (Deep Scan) seçeneği ile silinen D sürücüsündeki dosyaları tek tek bulmanıza yardımcı olur.
EaseUS Data Recovery Wizard veya AOMEI Partition Assistant:

Özellikle "Partition Recovery" (Bölüm Kurtarma) modülleri sayesinde, silinen 117 GB'lık o alanı tek tıkla eski haline getirebilirler.

Bilgisayarınızın SSD olduğunu belirttiniz. SSD'lerde TRIM özelliği bulunur. TRIM, silinen verileri arka planda temizleyebilir. Bu yüzden zaman kaybetmeden işlemi yapmanızda fayda var.

Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 145
Sayın Akuma ve Sayın arzuhalci,
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Biliyorsunuz bu programları deneyip sonuç almak kısa zamanda olmaz. Deneyip dönüş yapacağım. Bu arada alternatif program önerilerine açığım.

Geri