• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Veri girişi sayısına göre şube oluşturmada hata!

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

LİNDA

Gold Üye
Aldığı beğeni
90
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba birkaç gün öncesi site dostları yardımıyla oluşturduğumuz dosyayı kullanmaya başladım. Çok güzel ilerledim
Öğrenci kaydettikçe şube sayısı arttı otomatik yeni şubeye geçti ancak bir antrenör birden fazla kulüpte çalışınca şöyle bir sorun çıktı.
Hem basketbol hem jimnastik te görev alıyor diyelim. Basketbolun A ve B şubesi dolu Jimnastik kulübü A şubesine kayıt yapmak istediğimde
Seçilen şube dolu C şubesine kayıt yapılacaktır Mesajı veriyor .Oysaki Jimnastik A şubesinde öğrenci yok. Nasıl düzelteceğimi bilemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Örnek dosyada Kayıt sınırı 3 e indirildi.
Bir öğrenci birden fazla kayıt yaptırabildiği gibi antrenörde birde fazla kulüpte görev alabiliyor

Çözüm
Do While WorksheetFunction.CountIfs(data.Range("F2:F" & sonsatir), sube1, _
data.Range("G2:G" & sonsatir), ComboBox3.Value, _
data.Range("H2:H" & sonsatir), antr) >= kaysiniri

İlgili koda yukardaki gibi değiştirdim sadece.
Yani KAYIT TÜRÜ sütunununuda ekledim goda.

HTML:
Rich (BB code):
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Merhaba.
Örneğin BETÜL ŞAHİNER kişisini ele aldığımızda BASKETBOLun hem A hemde B klübünde.
Bu kişiyi JİMNASTİK in A klübüne eklemek isteniliğinde MEHMET KILIÇ adında kişi var A klüpte.Bundan dolayı dediğiniz uyarı veriyor .

Dosyanızdaki alttaki kod çokeğer say ile yapılmış vba olarak ve döngü her çalıştığında DTA sayfasınının F sütununda KULÜP SINIFI (Combobox5) ve H sütununda Antranör (ComboBox4) varsa yani çokeğersay mantığına göre alttaki kod her göngü çalıştığında ComboBox5(KULÜP SINIFI) değeri sırasıyla değişiyor yani ilk C olana kadar devam ediyor.C kayıtlı olmadığı için öyle mesaj veriyor.
Kısaca alttaki kodda bir ekleme yada değiştirme gerekebilir ama tam anlamadım mantığı.
Mesela SINIF ŞUBE buda kriterlere ekletilebilinir belki.

HTML:
Rich (BB code):

Kısaca kodlarda Öğrenci ile şartlar eklenmemiş kriter olarak Antranör ,KULÜP SINIFI ve Okul No,KAYIT TÜRÜ kriter olarak alınmış.
Heralde Okul No sütunda benzersiz oluyor örneğe göre.

Konu Sahibi
Kısaca kodlarda Öğrenci ile şartlar eklenmemiş kriter olarak Antranör ,KULÜP SINIFI ve Okul No,KAYIT TÜRÜ kriter olarak alınmış.
Heralde Okul No sütunda benzersiz oluyor örneğe göre.
Merhaba Antrenör, Kulüp sınıfı, Kulüp türü, sıralaması satır sıralaması eş olması gerekmiyor (jimnastik antrenörü mehmet kılıç değil mesala)
kulüp türü, antrenör ve şube sıralaması ile ilerleyecek. Yeni kulüp ve antrenör seçildiğinde yine A dan başlayacak .Kulüp ve antrenöre ait kayıt sayısına göre ilerlemesi gerekiyor sanırım. Bir öğrenci birden fazla kulüp ve antranör e kayıt yapabilmeli

HTML:
Rich (BB code):

Çözüm
Sayın Refaz hocam olay dediğiniz gibidir. (Kodların o bölümü bendenize aittir. :) )
Önceki soruda o şart yoktu. (Tabi bizim anlamamış olma ihtimalimiz de mevcuttur.) İstenilen değişikliği yapıp dosyayı ekledim.
Ayrıca Formdan Excele geçtikten sonra tekrar Form geçişinde Excel gizlenmeme düzeltildi.

Son düzenleme:
Konu Sahibi

HTML:
Rich (BB code):
İlginiz için çok teşekkür ederim Sayın Refaz yoğunluktan ancak deneme fırsatım oldu. Şuan İçin sorun oluşmadı.

Konu Sahibi
Sayın Refaz hocam olay dediğiniz gibidir. (Kodların o bölümü bendenize aittir. :) )
Önceki soruda o şart yoktu. (Tabi bizim anlamamış olma ihtimalimiz de mevcuttur.) İstenilen değişikliği yapıp dosyayı ekledim.
Ayrıca Formdan Excele geçtikten sonra tekrar Form geçişinde Excel gizlenmeme düzeltildi.
Sayın ubak yardımınız için teşekkür ederim. Forum kuralları gereği etiketleme yapmadan soru oluşturdum. Sayın Refaz ın kodlamasını dosyaya eklemiştim sizden de düzenlenmiş dosyayı paylaşmanız sevindirdi beni. Şimdilik sorun yaşamadım. İlerlediğimde de olmaz umarım . Hakkınızı helal edin. ubak ,Refaz ve excelçözüm dostları 🥰

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri