• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Veri giriş ekranı sadeleştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

gultekinkaymaz

Yeni Üye
Aldığı beğeni
17
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba,
Ekte yer alan tabloda aylara göre ek ödeme yapmaktayız. Her ay için ayrı sayfa yaptım fakat veri girişi için tek bir ekran yapıp ordan giriş yapınca aylara göre atmasını nasıl sağlayabilirim her ay için veriler sayfasına ayrı giriş hücresi oluşturdum ama çok karışık oldu daha sade haliyle nasıl yapabilirim?

Çözüm
Formüllerle boğuşmuş durmussunuz.. Çok birşey anladığımı söyleyemem. Anladığım kadarını ve aklıma gelen en kısa ve net yöntemi paylaşıyorum.
Merhaba,
Bir userform oluşturun, Birimleri Combobox içine alın, her ay için tekrarlanan tabloyu bu form içinde tasarlayın. Başka bir Combobox'a ayları alıp
doldurduğunuz formu seçilen ay sayfasına kayıt edin.

Çok zor olmasa gerek.

Konu Sahibi
Merhaba,
Bir userform oluşturun, Birimleri Combobox içine alın, her ay için tekrarlanan tabloyu bu form içinde tasarlayın. Başka bir Combobox'a ayları alıp
doldurduğunuz formu seçilen ay sayfasına kayıt edin.

Çok zor olmasa gerek.
Merhaba teşekkürler,
sizin için kolay olabilir ama benim yapabileceğim bir şey değil maalesef. Videolarda bulup yapmaya çalışırım artık

Müsait bir zamanda yardımcı olmaya çalışacağım.

Konu Sahibi
Dosyada üzerinde tam olarak yapmak istediğinizi anlatabilir misiniz ?
Veriler kısmında yer alan hücrelere her ay düzenli olarak veri gireceğim ve her girdiğim veri ilgili sayfaın ayın ilgili hücrelerine aktarılsın. Mesela ocak ayı ile ilgili hakediş ödemesi yapmak için verileri girdiğimde ocak ayı sayfasında ilgili hücrelere attı sonra şubat ayında başka bir veri girişi yapıp şubat ayı sayfasına bunu atabilmem için ocak ayı verilerini silmem gerek ama bu seferde ocak ayı sayfası bozulacak işte aylara ait sayfaları bozmadan her ay bu veri girişini nasıl yapabilirim. ben bir tane hazırladım ama alt alta aynı tablo oldu çok karıştı

Veriler kısmında yer alan hücrelere her ay düzenli olarak veri gireceğim ve her girdiğim veri ilgili sayfaın ayın ilgili hücrelerine aktarılsın. Mesela ocak ayı ile ilgili hakediş ödemesi yapmak için verileri girdiğimde ocak ayı sayfasında ilgili hücrelere attı sonra şubat ayında başka bir veri girişi yapıp şubat ayı sayfasına bunu atabilmem için ocak ayı verilerini silmem gerek ama bu seferde ocak ayı sayfası bozulacak işte aylara ait sayfaları bozmadan her ay bu veri girişini nasıl yapabilirim. ben bir tane hazırladım ama alt alta aynı tablo oldu çok karıştı

Her ay için 1 kayıt mı olacak

Veriler sayfasında Ocak ayına 1 tane kayıt yapabiliyorsunuz. Değerler değiştiğinde düşeyara ile yaptığınız için ilk kayıt gidiyor.

Kurguyu anlatır mısınız ?

Konu Sahibi
Her ay için 1 kayıt mı olacak

Veriler sayfasında Ocak ayına 1 tane kayıt yapabiliyorsunuz. Değerler değiştiğinde düşeyara ile yaptığınız için ilk kayıt gidiyor.

Kurguyu anlatır mısınız ?
Aynen öyle bazen 2-3 tanede olabiliyor benim istediğim ekte yer alan bölüme ocak ayında yatan tutarı ve gerekli bilgileri girince bana ocak ayı hakediş tablosunu veriyor fakat şubat ayındaki ödemeyi girebilmem için bir önceki verileri silmem gerekecek ve bu sefer ocak sayfası bozulacak. Bozulmaya sebep olmadan şubat verilerini girebileceğim bir yöntem var mıdır?

Formüllerle boğuşmuş durmussunuz.. Çok birşey anladığımı söyleyemem. Anladığım kadarını ve aklıma gelen en kısa ve net yöntemi paylaşıyorum.

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam merhaba sağlık sorunları sebebi ile biraz geç cevap veriyorum ama pazartesi günü birkaç düzenleme isteyebilir miyim sizden tablo gayet başarılı olmuş

Hocam merhaba sağlık sorunları sebebi ile biraz geç cevap veriyorum ama pazartesi günü birkaç düzenleme isteyebilir miyim sizden tablo gayet başarılı olmuş
Merhaba,

Deneme olarak yapmıştım, bu mantık işinize yarayacaksa geliştirebiliriz.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri