• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Veri doğrulamayı diğer hücrelerede uygulama

lion2577

Yeni Üye
Aldığı beğeni
25
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Hocalarım merhaba. Ekteki örnekteki veri doğrulamaları diğer alt hücrelerede uygulamak istedik; fakat başaramadık. Lütfen yardımcı olabilirmisiniz..

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Bir örnek ekledim :
  • 2 sayfa eklendi. ilçeler ve mahalleler adıyla. İstenirse GİZLE yapılır.
  • 100 satırlık örnek içeriyor. İstenirse genişletirsiniz.
  • Siz istemediniz ama şunu ekledim. İL-İLÇE-MAHALLE seçimi yapıldıktan sonra aynı satırdaki İL adı ya da MAHALLE adı değiştirilirse , önceki seçimler eski kalır. Bunun hatalı veri olmaması için İL ya da İLÇE adı değişirse diğer seçenekler silik hale gelerek yeniden seçim yapmanız gerektiğini belirtir. Buna istemiyorsanız tanımlı olan koşullu biçimlendirmeleri SİLİN.
  • VBA kullanılmadı.
İlginiz için teşekkür ederiz. Ama çalıştırıaadık. Her satırda olmuyor.
. Birde sayfa eklemesi yapılmaaması gerekiyor.

Evet ilk kodları yazıp, çalıştırınca çalışıyor. Dosyayı tekrar açınca hata oluşuyor. ComboBox'lı önerilerim işinizi görmüyor mu?

forum engelliyor mu bu tür paylaşımı bilmiyorum. Eğer engellemez ise dosyaya ait kısa bir video ekledim. buradan
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
izlersiniz.

Yeni örnekte;
A sütununda bir hücrede çift tıklayınca o hücrede şehir isimlerin listelendiği ve Veri Doğrulama
A sütununda şehir seçilince yanındaki hücreye (B sütunu) o şehrin ilçe isimlerin listelendiği ve Veri Doğrulama
B sütununda ilçe seçilince yanındaki hücreye (C sütunu) o ilçenin mahalle isimlerin listelendiği ve Veri Doğrulama
Dosya kapanırken A:C sütunlarındaki Veri Doğrulamalar siliniyor. İstenildiğinde Yukardaki işlemler tekrarlana bilinir.

Ekli dosyalar

Örnek Formüllü dosya ektedir iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
A2:A501 aralığını seçin
veri doğrulama butonuna basın
çıkan soruya evet deyin
gelen pencereye tamam deyin.

aynı işlemi B ve C sütunları için de yapın.

Geri