• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Veri çekme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

makroeko

Yeni Üye
Aldığı beğeni
48
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Arkadaşlar,

Sizden ekteki excel dosyamla ilgili şöyle bir ricam olacak.

A sütunundaki listeden bir ürün seçtiğimde, bu ürüne ait profil isimlerinin Kriterler sayfasından D sütununa otomatik olarak gelmesini istiyorum.
Bu ürünlere ait profil listesi Kriterler sayfasında vardır.

Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Çözüm
#8 deki formülü aynı şekilde aşağıdaki bölümlere yapıştırıp, daha sonra sadece $A$5 ifadelerini $A$15, $A$25, $A$35 şeklinde değiştirerek, tekrar dizi formülüne dönüştürün. Bu duruma göre #10 mesajdaki dosyayı yeniledim.
Merhaba Arkadaşlar,

Sizden ekteki excel dosyamla ilgili şöyle bir ricam olacak.

A sütunundaki listeden bir ürün seçtiğimde, bu ürüne ait profil isimlerinin Kriterler sayfasından D sütununa otomatik olarak gelmesini istiyorum.
Bu ürünlere ait profil listesi Kriterler sayfasında vardır.

Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Deneyiniz

Konu Sahibi
Form sayfasında D5 hücresine aşağıdaki Excel 365 formülünü yazın
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Teşekkürler,
Anladığım kadarıyla LET fonksiyonu sadece 365 versiyonunda geçerli.
Ama işyerinde bazı bilgisayarlarda daha eski sürümler de var.
O nedenle onlarda da çalışan başka formülle yapmanız mümkün mü acaba.
Yardımınız için sağ olun.

Alicimri yanlış anlamayın lütfen dolaylı düşünmüşsünüz formülünüzün yerine şu şekilde basitce kullanılabilir olduğunu bilgi açısından paylaşıyorum. Selamlar

HTML:
Kod:

D5:D14 aralığını seçin, aşağıdaki formülü yapıştırın Ctrl+Shift+Enter tuşlarına basıp dizi formülü oluşturun.HTML:
Kod:

Eğer #8 mesajdaki formülün sonucunda değeri sıfır olan hücrelerde, sıfır görünmesini istemiyorsanız.
Form sayfası aktif iken, Dosya>Seçenekler>Gelişmiş>Değeri sıfır olan hücrelerde sıfırı göster de işareti kaldırın.

Konu Sahibi
Eğer #8 mesajdaki formülün sonucunda değeri sıfır olan hücrelerde, sıfır görünmesini istemiyorsanız.
Form sayfası aktif iken, Dosya>Seçenekler>Gelişmiş>Değeri sıfır olan hücrelerde sıfırı göster de işareti kaldırın.
Çok güzel olmuş ama kalan üç bölüme formülleri yapıştırarak yapamadım.
Form zaten tek sayfalık, Sizden ricam formüllerin kalan kısmını yapmanız mümkün mü.

Konu Sahibi
Alicimri yanlış anlamayın lütfen dolaylı düşünmüşsünüz formülünüzün yerine şu şekilde basitce kullanılabilir olduğunu bilgi açısından paylaşıyorum. Selamlar

HTML:
Kod:
Çok iyi olmuş,
Ama listeden BOŞ seçince en üst satırda #BAŞV! hatası veriyor
Bunun düzeltilmiş halini paylaşmanız mümkün mü.

Elinize sağlık çok iyi olmuş.
Ama başka dosyalara da uygulamam gerektiğinde yapabilmem için formülle olursa daha iyi olurdu.
Maalesef kod bilmiyorum.
Deneyiniz;

HTML:
Kod:

HTML:
Kod:
HTML:
Kod:
HTML:
Kod:

#8 deki formülü aynı şekilde aşağıdaki bölümlere yapıştırıp, daha sonra sadece $A$5 ifadelerini $A$15, $A$25, $A$35 şeklinde değiştirerek, tekrar dizi formülüne dönüştürün. Bu duruma göre #10 mesajdaki dosyayı yeniledim.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri