• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Veri Aktarma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

önder34

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar yapmaya çalıştığım dosyamda safya1 deki sarı olan bölüm sayfa2 ye her bir kişi için aktaracak ve altına ise safya1 deki sıra numarası ile belirtilen kişilerin bordro bilgilerini ve e mail adresini aktaracak. Kişilere ait bilgiler ise bordro ve puan sayfalarından alınmaktadır. Kişiye ait ekders bordrosu hazırlamak amacım ve sonra bunları emil adreslerine toplu bir şekilde göndermek. Kullandığım kod sabit bilgileri aktarıyor ama diğer bilgileri aktarmıyor. Yardımcı olabilecek var mı acaba

Merhaba Sayın @önder34
Öncelikle Foruma hoş geldiniz.
Sorunuzu tam anlamadım, biraz açar mısınız. 1. sayfada sarı olan kısım her bir kişiye nasıl aktarılacak.

Konu Sahibi
Merhaba hoşbulduk Sayın @muratgunay48 Sayfa1 deki sarı bölüm bordro genel bilgileri 9 satırdan oluşuyor. Altında da kişilere ait bilgileri bordro bilgilerine göre puan ve bordro sayfalarından gelen bilgiler var bu bölümde 9 satırdan oluşuyor. Bu ikisini birleştirerek sayfa ikiye bir kişi için 18 satırdan oluşan bordro açıklamaları ve altına miktarları belirten ifadeler. Dosyada bordronun açıklamalar (sarı bölüm) aktarmasını yapıyor ama rakamlardan oluşan ve email adres bilgilerini aktarmıyor. İki kişi de bir bordro renkleri sayfa2 de pembe ve yeşil alanlar olarak görünüyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Merhaba hoşbulduk Sayın @muratgunay48 Sayfa1 deki sarı bölüm bordro genel bilgileri 9 satırdan oluşuyor. Altında da kişilere ait bilgileri bordro bilgilerine göre puan ve bordro sayfalarından gelen bilgiler var bu bölümde 9 satırdan oluşuyor. Bu ikisini birleştirerek sayfa ikiye bir kişi için 18 satırdan oluşan bordro açıklamaları ve altına miktarları belirten ifadeler. Dosyada bordronun açıklamalar (sarı bölüm) aktarmasını yapıyor ama rakamlardan oluşan ve email adres bilgilerini aktarmıyor. İki kişi de bir bordro renkleri sayfa2 de pembe ve yeşil alanlar olarak görünüyor. Umarım anlatabilmişimdir.
İstediğiniz bu tarz bir şey mi. Örnek olarak.

Konu Sahibi
Evet bu gibi . Örneğin 60 kişi için ve formüller yerine sayfa1'e alınan bilgiler ve e mail adresi de (yani O sütunu da dahil) Dosyamdaki kodlarda da değişiklik olabilir ben oradaki rakamların anlamını çözemedim. Sorun orada sanırım.

Evet bu gibi . Örneğin 60 kişi için ve formüller yerine sayfa1'e alınan bilgiler ve e mail adresi de (yani O sütunu da dahil) Dosyamdaki kodlarda da değişiklik olabilir ben oradaki rakamların anlamını çözemedim. Sorun orada sanırım.
Önder Bey, affınıza sığınarak. Ben kodlardan ziyade tabloda düzensizlik olduğunu düşünüyorum. Özellikle Sarı bölüm başlıklarını eksiksiz yazarsak C2:N10 kısmında başlılar arasında tarihler, rakamlar neden var. Bu kısım sadece başlık olmayacak mı. Yani C2 başlığının yanıtı C11, E2 başlığının yanıtı E11 olmayacak mı.

Konu Sahibi
Sayın @muraygunay48 C2 başlığının altındaki bilgi C11 deki bilgi ve bu bilgi bordro sayfasından birinci kişinin bilgileri E2 deki (Fiili Ekders Saati) açıklama karşılığı olan bilgiyi E2 yi 1.kişinin puan sayfasından alacak ( 8 rakamı ) .Başlıktaki tarihler her ay değişecek D2 ye tarih başlangıcını biz gireceğiz. Öğretmen ekdersleri hesaplanırken kullanılan yöntem(örnek bu ay 29/03/2021 tarihini gireceğiz) Sıra Numarası hem bordro sayfasındaki hem puan sayfasındaki kişiyi temsil ediyor.

Sayın @önder34 , foruma hoş geldiniz.
Anladığım kadarı ile, amacınız kişi bordrosu hazırlayıp, mail göndermek.
Tablonuz bana çok karışık geldi.
Daha sade ve anlaşılır bir format hazırladım.
Sizin için de uygunsa tüm personel için toplu kişi bordrosu hazırlamak yerine,
tavsiyem: makro ile ekteki format doldurulup mail gönderilmesi
sonrasında form temizlenip 2. personel için işlemlerin tekrarlanması ve liste bitene kadar devam etmesi.

Konu Sahibi
Merhaba Sayın @Balta hoşbulduk . Amacı kişi bordrosu oluşturup kişilere toplu bir şekilde e mail göndermek. Bu nedenle böyle bir çalışma yaptım .Formüllerle birlikte aktarmak sorun oluşturuyor diye Sayfa4 verileri aldırdım ve oradan özel kopyalama yaparak Sayfa1 kopyaladım. dosyadaki kodlarda değişiklikler yaptığımda
HTML:
Rich (BB code):
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

satırında daha önce 18 olan rakamı 10 olarak değiştirdiğimde verileri aldı ama üç kişi olarak dağıttı . Kod oluşturmayı bilmediğim için çözemedim ama sorun bu aralıkta diye düşünüyorum.
Sonraki aşamada e mail gönder diye düğme oluşturup Sayfa1 de B sütununda kişileri işaretleyerek her kişiye ayrı ayrı pdf formatında toplu e mail göndermek . Bordro örneği sayfa3 deki gibi olmasını istiyoruz.

Merhaba

Sonucun bu şekilde mi olması gerekiyor?

1618234408372.png

Değişiklik yapılan kod:

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Merhaba Sayın @Ahmet tam olarak bu şekilde .Sonsuz teşekkür ederim. Sorun tahmin ettiğim yerdeymiş .Yardımlarınızla sonraki bölümler (e-mail gönderme ve gönderilen maillerin bir klasörde toplanması vb )üzerinde çalışayım ben

Alternatif olsun.

Kendi hazırladığım formata göre hazırladım.
Hem outlook , hemde Chrome üzerinden gmail ile gönderme alternatifi eklendi.
Öncelikle bilgisayarınızda outlook'u kurun.
Dosyada ePosta sayfasına gerçek eposta adresleri girin.
ePosta sayfasında Mail gönderileceklere tik koyup,outlook veya Chrome üzerinden gmail ile mail gönderebilirsiniz.
Puan sayfasında kayıtlı olan kişilere sıra ile bordro oluşturur ve ePostası olanlara ePosta atar.
Not: Yapılan bordroları TCNo_Ay-Yıl.pdf adıyla,programın olduğu klasör içine Kişi Bordroları isimli klasör açarak,
bunun da içine ay adına göre alt klasör açıp ayrıca kaydeder.
ePosta sayfasında E:F sutunlarına da bordro hazırlanma ve eposta atılma durumunu raporlar.

Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim Sayın @Balta harika bir çalışma olmuş .Emeğinize sağlık .Benim yapmak istediklerime tercüman olmuş. Yarına bende planladığım dosyayı sorularla birlikte paylaşırım .Sayfa korumasını kaldırırsanız sevinirim

Sayfa koruması şifresizdir

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri