• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Vergi İstisnaları İle Gelir Vergisi Hesaplama

Yasar PİSKİN

Yeni Üye
Aldığı beğeni
107
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
I53 Hücresindeki formülü nasıl düzeltelim ki U68 U79 hücreleri arasındaki vergi istisnalarını dahil ederek gelir vergisini hesaplaya bilme hususunda yardımlarınızı talep ediyorum.

Ekli dosyalar

Formülünüz istediğiniz gibi yeniden revize edilmiş olsaydı, I53 hücresindeki değer ne olmalı ?

Konu Sahibi
Burada personel yıllık izin ücretlerini hesaplamaya çalışıyorum. I53 değeri personellerin ücretlerine göre değişken.

Merhaba.
Dosyanızı inceledim ancak Vergi istinası göremedim. Çalışma yılına göre hak edilen izin günleri mevcut. Yıllık izin sadece çalışma üsresine göre değil Personelin yaşına göre de değişir.

Yıllık izin ücreti ödemeleri ;
1-) Personel yıllık izne çıkarken hak ettiği maaşı yani yıllık izne isabet eden tutarı ödenmeli.
2-) Personel işten ayrılırken kullanmadığı yıllık izinler için hesaplama yapılıp ödenmeli.

Her iki durumda da ödemeler aldığı ücret üzerinden hesaplanır ve Kümülatif vergi matrahı dikkate alınarak hangi dilimdeyse ona göre Sgk/vergi kesintisi yapılarak ödenir. Yıllık izinde bir istisna yok. Sadece Özel gereksinimli bireylerin derecesine göre GV Matrahında bir istisna sözkonusu.

Tam olarak isteğinizi söylerseniz yardımcı oluruz.
İyi çalışmalar.

Geri