• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Vba YesNo hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

himmgarip

Excel Dostu
Aldığı beğeni
882
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Aşağıdaki kodda ;

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bu alanda sayfanın k sütunundaki değer "ÜCRET ALINDI" değilse sor ve evet yanıtı gelirse "ÜCRET ALINDI" olarak değiştir yapmak istiyorum. Ama bu kodla olmuyor. Yanlışımız nerede acaba? Bakarmısınız lütfen?
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Kodu deneyin
HTML:
Kod:
@Suskun hocam,
HTML:
Kod:
burayı algılayıp duruma göre soruyu soruyor problem yok.

HTML:
Kod:

Ama burada değişiklik yapmıyor. Bir yerde bir hatam var ama bulamıyorum.

Kodların tamamı aşağıda.
HTML:
Kod:

if'lerde sıkıntı var gibi. birkaç açıklama ekleyerek, Kodları biraz değiştirdim. inceleyin.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
if'lerde sıkıntı var gibi. birkaç açıklama ekleyerek, Kodları biraz değiştirdim. inceleyin.

HTML:
Kod:
@Suskun hocam şimdi deneme şansım oldu. Ücret alındı olarak değişiyor ama teslim edilen sayfasına aktarmıyor ve kayıtlar sayfasından silmiyor. Şimdi bakıyorum biraz karıştırayım bakalım.

Konu Sahibi
Keşke Türkçe olsaydı şu meret :)

Bu kodu kısaltamazmıyız?
1. Listboxta seçilen kaydı kayıtlar sayfasından kes teslim edilen sayfasına sıradaki boş satıra aktar.
2. Eğer ki seçilen satırın Kayıtlar sayfasının K sütünundaki değeri "Ücret Alındı" ya eşit değilse Ücret alındı olarak işaretleyeyim mi diye sor. Evet dersem "Ücret alındı" çevir ve 1 nolu işlemi yap. Hayır dersem yine 1 nolu işlemi yap.

Tek isteğim bu. Neden zorluyorsun beni excel neden :)

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Aşağıdaki kod ile çözüm buldum. Kullanıcıya yükledim işi :) Kullanıcı kaydı güncellemezse işlem yapmasın. @Suskun hocam ilginiz için teşekkürler.

HTML:
Kod:

Çözüm
Geri