• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Vba Kod Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

9rmzn4

Bronz Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2016 TR
Merhaba arkadaşlar. Yakıt Giriş diye bir excel oluşturdum. Youtubedan bakarak yapmaya çalıştım lakin bende hata veriyor ve sebebini bilmiyorum. Bu hatayı açıklayacak ve hatayı çözebilecek var mı? Yapmak istediğim yakıt giriş sayfasında gerekli bilgileri girdikten sonra araçlar sayfasına sırası 1, 2, 3 ,4 olacak şekilde girilen bilgileri yazacak. Bu işlere yeni yeni başladım. Şimdiden Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Çözüm
Sayın 9rmzn4,
Müsait olunca belirttikleriniz tamamlayacağım.

Sayın 9rmzn4,
Müsait olunca belirttiklerinizi tamamlayacağım dediğim kısımları tamamladım, ayrıca veri kaybını önlemek için yeni özellikler ekledim.

-Çalışma kitabı her açılışında otomatik yedek, Backup oluşturma özelliği eklendi.
-Çalışma kitabın hangi klasör içerisinde kullanıyorsanız, çalışma kitabının yanına "Back-Up" isimli bir klasör oluşturur.
-Yedek alınacak yani geriye doğru kaç adet yedek dosyanı olacağı "SETTINGS" isimli sayfanın "D2" hücresine yazarak belirlenir.
-"SETTINGS" isimli sayfanın "D2" hücresinde 25 yazdığı için geriye dönük 25 adet yedek dosyanız saklanır ve her yeni yedek 25 dosya içerisinde döndürülerek saklanır.
-Yedek dosyalar...
ekten indirebilirsin dosyanı. ekstra kaydet dedikten sonra tarih verisi silinmiyor yeni veri girerken kolaylık olsun diye öyle bıraktım
bu excel dosyası mükemmel oldu. DataMaestro arkadaşımızın yaptığı formlu excel sayfasını da bu excel sayfasında ki gibi yapabilir miyiz peki?

Ekli dosyalar

Sayın 9rmzn4,
Müsait olunca belirttikleriniz tamamlayacağım.

Sayın 9rmzn4,
Müsait olunca belirttiklerinizi tamamlayacağım dediğim kısımları tamamladım, ayrıca veri kaybını önlemek için yeni özellikler ekledim.

-Çalışma kitabı her açılışında otomatik yedek, Backup oluşturma özelliği eklendi.
-Çalışma kitabın hangi klasör içerisinde kullanıyorsanız, çalışma kitabının yanına "Back-Up" isimli bir klasör oluşturur.
-Yedek alınacak yani geriye doğru kaç adet yedek dosyanı olacağı "SETTINGS" isimli sayfanın "D2" hücresine yazarak belirlenir.
-"SETTINGS" isimli sayfanın "D2" hücresinde 25 yazdığı için geriye dönük 25 adet yedek dosyanız saklanır ve her yeni yedek 25 dosya içerisinde döndürülerek saklanır.
-Yedek dosyalar Çalışma Kitabınızın adının sonuna "dd.mm.yyyy hh-mm" formatında güncel tarih ve saat bilgisini ekleyerek oluşturur.
-UserFormdaki herhangi bir nesne boş bırakılır ise o baş bırakılan nesnenin adıyla mesaj gösterir.
- Çalışma kitabına istediğiniz "MİKTAR (TL) sütunu ile UserForm nesneleri eklenmiştir.

Sağlıcakla kullanınız.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Çözüm
Sayın 9rmzn4,

-Yedek dosyalar Çalışma Kitabınızın adının sonuna "dd.mm.yyyy hh-mm" formatında güncel tarih ve saat bilgisini ekleyerek oluşturur.
-UserFormdaki herhangi bir nesne boş bırakılır ise o baş bırakılan nesnenin adıyla mesaj gösterir.
- Çalışma kitabına istediğiniz "MİKTAR (TL) sütunu ile UserForm nesneleri eklenmiştir.

Sağlıcakla kullanınız.
Saygılarımla.
Hocam ustte bir soru sormustum. Sifreyi girdikten sonra altta tarih textboxunu atlayip onun altındaki plaka comboboxuna geliyor imlec. Sifrenin altndaki Plaka textboxuna gelmemesinin sebebi nedir acaba. Ogrenmek icin soruyorum.

Sayın 9rmzn4,

Sağlıcakla kullanınız.
Saygılarımla.
elinize bilginize sağlık hocam. teşekkür ederim. sorunum çözülmüştür.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri