• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü VBA ile veri tekrarlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

birsorumvar

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhaba, örnek dosyadaki tabloda işlerimin saatlerini hesaplamak istiyorum.
Başlangıç saatine B sütunundaki dk cinsinden iş süresini katarak C sütunundaki adet kadar bu işin süresini yandaki hücrelerde ayrı ayrı hesaplamasını istiyorum.
Yani 17:00'de başladı 1. iş 18:00de devam etti 2.iş 19:00 diye tek tek göstersin.

Dosyada günün 24 saatini belirtsin diye 24 adet hücreden oluşan bir tablo hazırladım. Yani gece 00:00'da başlayan bir iş 1.hücreden hesaplayarak gösterirken 17:00'de başlayan iş 17.hücrede göstererek bana gantt görüntüsünü sağlamasını istedim. Eğer iş 2. güne kalıyorsa bunu hesaplayarak devam etsin istiyorum. Bu konu da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sayın birsorumvar
Neyin nasıl olmasını istiyorsanız dosyanızın üzerinde detaylı örnek ekleyerek ve açıklamanızı orada yaparak dosyanızı yeniden yükler misiniz?

Konu Sahibi
Sayın birsorumvar
Neyin nasıl olmasını istiyorsanız dosyanızın üzerinde detaylı örnek ekleyerek ve açıklamanızı orada yaparak dosyanızı yeniden yükler misiniz?
Şu şekilde formülle ifade ederek gösterdim. Anlatabilmişimdir umarım. 1 günü 24 hücreye ayırma sebebim 24 saati ifade ederek aynı saate denk gelen çalışma saatlerini görebilmektir.

Konu Sahibi
Şu şekilde formülle ifade ederek gösterdim. Anlatabilmişimdir umarım. 1 günü 24 hücreye ayırma sebebim 24 saati ifade ederek aynı saate denk gelen çalışma saatlerini görebilmektir.
Şöyle daha detaylı ifade ettim sizin de söylediğin gibi buyrun

Dosyada örnek eklemenizi istememin sebebi dosyanızda sizin de örneğinizde fark ettiğiniz gibi saatlik dilimlerde istediğiniz bilgiler alt alta gelmeyecektir.

Konu Sahibi
Dosyada örnek eklemenizi istememin sebebi dosyanızda sizin de örneğinizde fark ettiğiniz gibi saatlik dilimlerde istediğiniz bilgiler alt alta gelmeyecektir.
Evet doğru söylüyorsunuz. Bir bakımdan elde etmeye çalıştığım şey ekteki resimdeki gibi bir görüntüydü. Denk gelen saatleri belirleyerek işlemlere öncelik verme konusunda yorumlama yapmam gerekiyordu projemde bunun için kodu oluşturamadım.

Konu Sahibi
Sayın birsorumvar
Ekteki dosyada bir örnek hazırladım belki işinize yarar.
Teşekkür ederim emeğiniz için. Görsel olarak bir ön plan oluşturmama yardımcı oldu evet ama kodu görüntüleyemedim.
Görsellik dışında eklediğim örnek dosyadaki gibi ilk iş olarak saatlerin tek tek hesaplanmasını sağlayabilecek bir VBA kodunu oluşturmaya çalışıyorum.

Bunu bir alarm saati gibi düşünebilirsiniz. Her bir adette bana uyarı vermesi için tek tek hesaplayacağı şekilde bir koda ihtiyacım var.
Ben 1.işe saat 00:00'da başladım 10 tane üreteceğim. Her üretimde kontrol yapmak için durmam gerekiyor.
Bu yüzden B sütununda yer alan "Çalışma Saati" üretim süresinin üstüne eklenerek hesaplanmalı
Örneğin; 1. üretim (00:00 + 60dk = 01:00) oluyor 2.üretim (01:00 + 60dk = 02:00) şeklinde devam etmeli.
ve bu hesaplama C sütununda yer alan "Üretim Adeti" kadar tekrarlanmalı.
Bu yüzden tablomu sütunlarda ilerleterek yapabileceğim bir koda ihtiyacım var.

Deneyiniz.

Konu Sahibi
Sayın birsorumvar
Ekteki dosyada bir örnek hazırladım belki işinize yarar.
Merhaba dosyamda düzenlemeler yaptım ve verilerimizden dediğiniz gibi bir excel dosyası oluşturacağım. Dosyanızda kod görüntülenemiyor. Kodu kendi sayfamda denemek istiyorum. Şifre istiyor. Dosyanızı nasıl kullanabilirim ?

Konu Sahibi
Mesaj#8' deki dosyayı indirip incelersiniz
Tekrardan teşekkür ederim emeğiniz için tam olarak istediğim şekilde görünüyor. Ama projemde çok fazla veri düzenlemesi yapacağım. Dosyanın vba kısmına ulaşamıyorum. Paylaşabilir misiniz acaba? Yoksa paylaşılmasına izin verilmiyor mu tam anlayamadım.
1685752845405.png

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri