• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Vba Düşeyara formülü

istockaya

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2010 EN
Konu Sahibi
Merhabalar arkadaşlar Ekte bir adet dosya bir resim var. Yapmak istediğim tam olarak şu.
1. Ürün listem ile gelen sipariş listesini eşleştirmek ve yanındaki kendi kısalttığım ürün kodlarını getirmek.
2. Kısa kodları resimdeki gibi 4lü olacak şekilde bir sayfaya kopyalamak ve yazdırmak.
bunları vba ile yazdırma işlemine kadar tek tuşla otomatik olarak yapmak istiyorum.

şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Dosya:
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Resim:
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Ekli dosyalar

resimde 4 tane trendyol barkodu var. Yazdırma sayfasına resim( barkod etiketi) nereden alınarak yazılacak

Konu Sahibi
resimde 4 tane trendyol barkodu var. Yazdırma sayfasına resim( barkod etiketi) nereden alınarak yazılacak
Hocam şimdi konuyu şu şekilde anlatayım biz bu barkodları trendyolun kendi sipariş barkod yazdırma sayfasından yapıyoruz ve bir A4 sayfasına 4 adet barkod sığacak şekilde çıktı alıyoruz ama siparişte geçen ürünlerin yazı puntoları çok küçük olduğu okunamıyor o yüzden trendyoldan aldığımız çıktıları tekrar yazıcıya koyup ürünlere verdiğimiz kısa isimleri tekrar yazdırmak istiyoruz büyük punto ile resimdeki gibi alta gelecek şekilde

ürün kodları ayrıldı diğer kısım anlaşılamadı

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
ürün kodları ayrıldı diğer kısım anlaşılamadı
Hocam öncelikle ilginize teşekkür ederim lakin tam olarak anlatamadım sanırım.

kısa kodları ben belirledim örnek olarak olarak "ÜRÜN SAYFASI" sayfasında B stünu yani ürün adı yazan sayfa benim belirlediğim ürünlerin kısa kodları. yeni siparişler geldiğinde sadece "SİPARİŞLER" Sayfasının içeriği değiştiğinde yanına benim belirlediğim kısa kodlar gelecek ve bunları resimdeki ölçü ve yerlere gelecek şekilde sıralayıp yazdıracak ben düşeyara formülü ile ve sayfadan veri çekerek bunu yaptım ama bana bunu makro olarak yapılması lazım.

Sayın istockaya

Yazdığınızı 6 defa okudum ancak maalesef anlayamadım.
sorunlar;
Sİparişler sayfa içeriği değiştiğinde; değişim olup olmadığı nasıl anlaşılacak, siparişler sayfasına değişip gelen bilgileri tam olarak nasıl. Ürünler sayfasında kısa kod dediğiniz B sütununda yazanlar mı,
resim sayfası için sadece sizin belirlediğiniz aralıklarda yeni siparişler için kısa kod mu yazılacak. siz bunu resim olmadan nasıl yazdıracaksınız. benim kafa kısa devre yaptı

Konu Sahibi

Sayın istockaya

Yazdığınızı 6 defa okudum ancak maalesef anlayamadım.
sorunlar;
Sİparişler sayfa içeriği değiştiğinde; değişim olup olmadığı nasıl anlaşılacak, siparişler sayfasına değişip gelen bilgileri tam olarak nasıl. Ürünler sayfasında kısa kod dediğiniz B sütununda yazanlar mı,
resim sayfası için sadece sizin belirlediğiniz aralıklarda yeni siparişler için kısa kod mu yazılacak. siz bunu resim olmadan nasıl yazdıracaksınız. benim kafa kısa devre yaptı
Hocam "ÜRÜN LİSTESİ" yazan yer benim ana kaynağım. ( asla değişmeyecek bölüm )
şimdi her gün trendyoldan siparişler geliyor ve ben bu siparişleri "SİPARİŞLERİM" sayfasına yapıştıracağım. ( BU BÖLÜM HER GÜN DEĞİŞECEK )
makro ile yeni bir sayfa oluşturup içeriğine şunları eklemeli ÜRÜN LİSTESİ sayfasındaki barkodlar ile SİPARİŞLERİM sayfasındaki barkodlar eşleşip "ÜRÜN LİSTESİNDEKİ B stünundaki yazıları getirecek yani düşeyara formülü ile ve bunları resimdeki gibi yerlere gelecek şekilde yazdırma sayfasına kopyalayacak. o resimdeki gördüğünüz görsel trendyolun barkod çıkartma sistemi ben trendyoldan bu barkodları yazdırıyorum lakin ürün isimleri çok küçük olduğundan okunmuyor bu yüzden aldığım çıktıları tekrar yazıcıya koyarak üzerine tekrar yukarıda bahsettiğim kısa ürün isimlerini yazdırarak daha okunaklı ve paketlemeyi yapan arkadaşların daha anlayacağı şekilde yazdırmak.

SİPARİŞLERİM sayfasında yeni kayıtta sadece barkod numuraları var SİPARİŞLERİM sayfasına eklenmiş bu numaraların karşısına ÜRÜN LİSTESİ nde yazan (b sütunu) yazılacak.
Sonra yazdırma sayfasına siparişlerdeki b sütunu belirlediğiniz aralıklarda yazılacak anlaştık mı?

birinci bölüm böylemi

Ekli dosyalar

yazdırma sayfasında belirli bir aralık düzeni yok 23 satırda ilk kayıt 47 satırda ikinci kayıt 72 ve 97 satırlarda diğer kayıtlar. Bu düzen doğru ise buna göre yapacağım.

artan+1 deki 1 rakamını değiştirerek istediğiniz satıra yazdırın

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
artan+1 deki 1 rakamını değiştirerek istediğiniz satıra yazdırın
Hocam tekrardan merhabalar kusura bakmayın sizide çok yoruyorum ama maalesef olmamış yine. Şimdi ben yeni bir sipariş listesi ekledim "siparişler" 113 sipariş ekledim ama macroyu çalıştırdığımda 113 ün altına ürün barkodları ve yanlarına da isimler ekliyor ben siparişler sayfasına 100 siparişin barkodunu ekliyorsam misal o 100 siparişin barkodunu getirmeli kod olarak yazarsam daha iyi anlarsınız.
=DÜŞEYARA(A2;'ÜRÜN LİSTESİ'!A:B;2;0) ve daha sonra yazdırma sayfasına şu şekilde kopyalıyorum =SİPARİŞLER!D2 bunu tek bir tuşla kaç sipariş var ise yazdırma sayfasına aynı aralıklarla kopyalamasını istiyorum. birde şöyle bir sorunla karşılaştım yeni attığım dosyada "paket no" var bir pakette 2 yada daha fazla sipariş olabiliyor yani eğer aynı paket numarasından var ise diğer paket numaralı siparişi yazdırma sayfasında bir alt satırına kopyalamalı.

son...

Ekli dosyalar

Geri