• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü VBA Combobox ile seçilen şehri boyama ve şekil ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

matrakkisi

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,
Sheet üzerinde Combobox'ımda 81 ilimiz var ve bu illeri Combobox'tan seçince haritada yeşil rengine boyamasını amaçlıyorum. Bir UserForm üzerinde bunu başarabiliyorum Value tutabiliyorum ancak Combobox sheet üzerinde ise bunu başaramıyorum.
Tekrar eskine döndürme "Reset" tuşu başarılı şekilde çalışıyor.

1701104998846.png

1701105158837.png
ikinci olarak ise yandaki yazan rakamları harita üzerine şekil olarak geçirmem gerek. Ve o illerin de yeşile boyanması gerek.
Show kısmına basınca aşağıdaki gibi görünen bir durum gerekiyor.
1701105372064.png
Clear tuşuna basınca ise bunların yok olması ve tekrar türkiye haritasının gri olması gerekiyor. Tıpkı reset tuşumda olduğu gibi.
İpucu sheetinde şekillerin nasıl hareket etmesi gerektiğinin bir örneği var. Konumlandırmalardan top, left gibi kod durumlarıyla yazılmalı.
Aşağıdaki şekildeki gibi örnek kod var 850 480 670 Yazan çubukların kodları bu şekilde olmalı:
Sub Hints()
'pixel coordinate of the left edge of an object on the screen
a = Sheets("For Hints").Shapes.Range(Array("BURSA")).Left

'pixel coordinate of the top edge of an object on the screen
b = Sheets("For Hints").Shapes.Range(Array("BURSA")).Top

c = Sheets("For Hints").Shapes.Range(Array("BURSA")).Height
d = Sheets("For Hints").Shapes.Range(Array("BURSA")).Width

'relocating or moving an object. The cooridnate is given in terms of pixel
Sheets("For Hints").Shapes.Range(Array("ÇANAKKALE")).Left = 100
Sheets("For Hints").Shapes.Range(Array("ANTALYA")).Top = 270
End Sub
Şimdiden emekleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Yanlış dosyayı yüklemişim rica etsem bunu indirir misiniz? Teşekkürler

hintler hariç diğerlerini düzenledim

Konu Sahibi
hintler hariç diğerlerini düzenledim
Adnan Teşekkür ederim, ancak nasıl olduğunu anlamadım. Açıklayabilir misiniz rica etsem?
Sheets("Dashboard").Shapes.Range (Array(Sheet3.Kom))
Sheets("Dashboard").Shapes(combo.Value).Fill.ForeColor.RGB = RGB(0, 255, 0)
Buradaki Kom ismini nasıl verdiniz? Ve Sheet üzerindeki Combobox'a sağ tıklayamıyorum. Bu nasıl oluyor? Assignlama işlemini gerçekleştirdikten sonra mı yaptınız bunu? Teşekkür ederim sağ olun. combo.value ise Excelde olan bir değer mi yoksa siz mi eklediniz yine? Teşekkürler. Emeğinize sağlık.

örneğinizi ekliyorum iyi çalışmalar

Çözüm
Konu Sahibi
Adnan Teşekkür ederim, sağ olun tekrar rahatsız ediyorum ancak alttaki kodları da kısaca açıklayabilir misiniz? Mantığını çok anlayamadım.
örneğinizi ekliyorum iyi çalışmalar

Sheets("Dashboard").Shapes.Range (Array(Sheet3.Kom))
Sheets("Dashboard").Shapes(combo.Value).Fill.ForeColor.RGB = RGB(0, 255, 0)
Buradaki Kom ismini nasıl verdiniz? Ve tüm illere mi verdiniz? Ve Sheet üzerindeki Combobox'a sağ tıklayamıyorum. Bu nasıl oluyor? Assignlama işlemini gerçekleştirdikten sonra mı yaptınız bunu? Teşekkür ederim sağ olun. combo.value ise Excelde olan bir değer mi yoksa siz mi eklediniz yine? Teşekkürler. Emeğinize sağlık.

Son örneği indirip kodlara öyle bakın. Fazlalıkların tümünü temizledim. yukarıda belirttiğiniz kodlar hatalıdır. Onları dikkate almayın zaten temizlenmiş örnekte onları ve sizin makrolarınızın tamamını sildim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri