• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userforumdan userforum textbox a veri aktarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Bluekaya

Yeni Üye
Aldığı beğeni
31
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar değerli hocalarım mallesef beceremediğim ve çözüm bulamadığım bir konu için yardımlarınızı rica edeceğim.

benim 2 adet userforumum var ( userforum1 ve userforum 2 ) şimdi ben userforum1 deki listbox2 ye çift tıkladığımda userforum 2 deki bir combobox a veri getirmesini istiyorum bunu userforumdaki combobox için alttaki kodlarla yapıyorum ama userforum 2 ye taşıyamadım saygılarımla.

Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
On Error Resume Next

For i = 0 To ListBox1.ListCount - 1
If ListBox1.Selected(i) = True Then
ComboBox1 = ListBox1.Column(1, i)
End If
Next i
End Sub

Çözüm
Hocam öncelikle teşekkür ederim ellerine sağlık ama benim hali hazırda bir çalışmam var ve bu ona maalesef uymaz ben en iyisi size çalışmayı atayım.

şimdi listbox2 den bir veri sildiriyorum sildirdiğim veride stoga geri giriş yapılması için silmeden önce bir pencere açılıyor ve o pencerenin içindeki combobox ve textboxa belirlediğim kolonlardaki verileri getirmeli çalışma ektedir teşekkürler.
On Error Resume Next
For i = 1 To 2

UYARI.TextBox1 = UserForm1.ListBox2.List(ListBox2.ListIndex, 2)
UYARI.ComboBox1 = UserForm1.ListBox2.List(ListBox2.ListIndex, 1)

Next i
UYARI.Show
Konu Sahibi
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Hocam öncelikle teşekkür ederim ellerine sağlık ama benim hali hazırda bir çalışmam var ve bu ona maalesef uymaz ben en iyisi size çalışmayı atayım.

şimdi listbox2 den bir veri sildiriyorum sildirdiğim veride stoga geri giriş yapılması için silmeden önce bir pencere açılıyor ve o pencerenin içindeki combobox ve textboxa belirlediğim kolonlardaki verileri getirmeli çalışma ektedir teşekkürler.

On Error Resume Next
For i = 1 To 2

Next i
UYARI.Show

Çözüm
Konu Sahibi
On Error Resume Next
For i = 1 To 2

Next i
UYARI.Show
Ellerine sağlık üstad 10 numara olmuş birde combobox4 listelemede sorun yaşıyor hatayı bulamadım bazen 2 ürün listeliyor bazen hepsini bakabilirmisiniz hata nerede

Bir kaç kez denedim sorun çıkarmadı bende
bu şekilde kullanmak daha mantıklı A sütununda kaç tane veri varsa onu gösterir boştan yere boş satırları göstermez
SON = Sheets("faturastok").Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
ComboBox4.RowSource = "faturastok!A2:A" & SON

Konu Sahibi
Bir kaç kez denedim sorun çıkarmadı bende
bu şekilde kullanmak daha mantıklı A sütununda kaç tane veri varsa onu gösterir boştan yere boş satırları göstermez
SON = Sheets("faturastok").Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
ComboBox4.RowSource = "faturastok!A2:A" & SON
harikasın usta bu arada bir mantık hatası yaptığımı farkettim az önceki durumla ilgili.
çözemezsem yine yardımını rica edeceğim ellerine sağlık ve çok teşkkür ederim ilginiz için.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri