Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.
Maalesef excel bunu desteklemiyor diye biliyorum. Küçük bir detay ama çok sinir bozucu.Comboboxta menü aşağı indiğinde mouse scrollu ile aşağı yukarı kaydırmayı bulamıyorum. Normalde inmesi gerekmiyormu scroll ile?
evet cidden sinir bozucu. hızlıca bir soru sorabilirmiyim? yeni konu açmadım çünkü öğle sorduğum soru ile aynı. burada nerede hata yapıyorum? combobox içine yeni bir tanımlama yaptım. sayfa 2 de yaptığım gibi sayfa 3 tede. fakat bir sonraki hücredeki sayıyı çekemiyorum bir türlü. yardımcı olurmusunuz. çok teşekkür ederim şimdiden.Maalesef excel bunu desteklemiyor diye biliyorum. Küçük bir detay ama çok sinir bozucu.
orada hata yapmışım evet :S. ama gerçektede a1 b49 yaptım hala hata alıyorum. runtime1004 ilk defa alıyorum bu hatayı. şaşırtıcı internettede adam akıllı kaynak bulamadımHTML: VLookup fonksiyonu içinde D1:B49 yazmışsınız B1: D49 olma ihtimali var mı?
Not: B1: D49 bu ikisini ayrı yazdım çünkü birleşik yazınca emoji çıkıyor siz birleşik yazarsınız.
kinviscSI = Application.WorksheetFunction.VLookup(TempCmb.Value, s3.Range("A1:B49"), 2, 0)Hangi satırda hata aldığınızı yazabilir misiniz?
kinviscSI değişkeniniz Double olarak tanımlanmış, bulduğu değer Double dışında bir değer ise runtime hatası alma ihtimaliniz çok yüksek.kinviscSI = Application.WorksheetFunction.VLookup(TempCmb.Value, s3.Range("A1:B49"), 2, 0)
bu değişken zaten double. virgüllü bir sayı 1,5544 gibi bişekinviscSI değişkeniniz Double olarak tanımlanmış, bulduğu değer Double dışında bir değer ise runtime hatası alma ihtimaliniz çok yüksek.
Test edebilmemiz için bir örnek dosya rica edebilir miyim?bu değişken zaten double. virgüllü bir sayı 1,5544 gibi bişe
orda yanlış yapmışım ya ondan dolayı oluyor. hala yapım aşamasında aslında. orda iterasyon yapmaya çalışıyorum. fnew-foldun mutlak değeri 0.001 den küçük değilse tekrar işlemleri yapması gerek. fakat bu sefer Renew Reoldun yerine geçmesi gerek. sonra tekrar do içindeki işlemi yapması lazım basitçeAbi textlere yazılacak verilerden bir kaç örnek verebilir misinSenin do loop döngüsünü durmadan sonsuz döngüye sokuyorum
![]()
çok teşekkürler ordaki sorunu çözdüm. harbiden excel mexcel yaktı yıktı sonsuz döngüye girip. acaba değişim çok az olduğu içinmi sonsuza kadar sürüyor.HTML: Sanırım combo içerisindeki değeri string olarak aldığı için hata veriyor. vlookup içindeki TempCmb.Value kodunu Cint() içine alıp dener misiniz?
Çok küçük olması ile alakalı değil gibi duruyor. Yaptığınız hesaplamanın ne olduğunu tam olarak bilmediğim için bir mantık yürütemedim ama döngünüz muhtemelen gerçekten sonsuza gidiyor. Yani o rakam asla 0.001'e yaklaşmıyor gibi.çok teşekkürler ordaki sorunu çözdüm. harbiden excel mexcel yaktı yıktı sonsuz döngüye girip. acaba değişim çok az olduğu içinmi sonsuza kadar sürüyor.
çok teşekkür ederim yardımınız için
Çok küçük olması ile alakalı değil gibi duruyor. Yaptığınız hesaplamanın ne olduğunu tam olarak bilmediğim için bir mantık yürütemedim ama döngünüz muhtemelen gerçekten sonsuza gidiyor. Yani o rakam asla 0.001'e yaklaşmıyor gibi.