• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userformdaki butonlara resim ekleyip isim verme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

talip21

Gold Üye
Aldığı beğeni
198
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
12 Kasım 2025
Konu Sahibi
Hayırlı günler arkadaşlar.
---- Userformdaki butonlara resim ekleyip isim verme işlemi nasıl yapılır acaba .

Çözüm
UserForm'a CommandButton ekleyiın
Sol Altta CommandButton1 Properties penceresi olacak,
Ordan Picture 'ı bulun

2-2021-06-22_162403.jpg
None yazan yeri tıkladığınızda 3 nokta görünecek
Onu tıklayarak bmp,gif,jpg,cur,wmf,emf,ico türlerinden resminizi seçin. Tamama basın
Resminizi tuşa ekleyecek
Yine, CommandButton1 Properties ten Caption'ı bulun ve Tuşun adını yazın
5-2021-06-22_163127.jpg
Sonuçta aşağıdaki gibi bir butonunuz olacak.

6-2021-06-22_163221.jpg
adresteki videoyu izleyin

UserForm'a CommandButton ekleyiın
Sol Altta CommandButton1 Properties penceresi olacak,
Ordan Picture 'ı bulun

2-2021-06-22_162403.jpg
None yazan yeri tıkladığınızda 3 nokta görünecek
Onu tıklayarak bmp,gif,jpg,cur,wmf,emf,ico türlerinden resminizi seçin. Tamama basın
Resminizi tuşa ekleyecek
Yine, CommandButton1 Properties ten Caption'ı bulun ve Tuşun adını yazın
5-2021-06-22_163127.jpg
Sonuçta aşağıdaki gibi bir butonunuz olacak.

6-2021-06-22_163221.jpg

Çözüm
Hocalarıma ek olarak;

Denemelerime göre söylüyorum; eklediğiniz resim gif uzantılı olduğunda daha az yer kaplıyor. 64px ebatlarda resim;

Png= 4kb
bmp= 12-16 kb
jpg= 3-4 kb
gif=1-2 kb olarak yer kaplıyor. Userformda fazla resim kullanılacaksa dikkat edilse iyi olur düşüncesindeyim. Çözünürlük olarak diğerleri kadar iyi olmasa da iş görüyor.Saygılar.

Denemelerine ico'yu da ekle :)
Şimdi denedim @Suskun hocam. 64px için 6 kb aynı resimde. Hiç kullanmamıştım daha önce. (Sakın saygısızlık olarak algılamayın lütfen.Sadece çıkan sonuç bu. Saygılar.)

ico gif png jpg istediğiniz ebatta Pichon adlı programda bulunmaktadır. Ücretsizdir. Pc ye kurulması gerekir. tavsiye ederim

Konu Sahibi
Sayın hocalarım yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. CommandButton nesnesine masaüstüne indirdiğim ve bmp ye çevirdiğim resim butonu komle kapladı ve isim veremiyorum.

resmin ebadını küçültün ve suskun'un ilk resminde 7 ile başlayan kısımdakileri deneyin

bende bunlarla uğraşmayı sevmiyorum o yüzden pichon u kurdum oradan dilediğim ico yu alıp butona ekliyorum

@himmgarip Variant değişken kullanmazsan aradaki farkı kapatırsın. :)

Konu Sahibi
Konu Sahibi
bende bunlarla uğraşmayı sevmiyorum o yüzden pichon u kurdum oradan dilediğim ico yu alıp butona ekliyorum
Hocam biraz küçülttüm şu şekilde bir buton ayarlayabildim. Dediğiniz programcıda indirip deneyeceğim inşallah.

Variant değişkenler 16 b gibi double yada currency 8b . Daha az yer kaplar.

Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim sayın hocalarım konu çözüme kavuşmuştur.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri