• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userformda Toplama ve Para birimi Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

silenax

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhaba ustalarım ne olur yardımcı olun aslında basit bir işlem ancak çıkamadım işin içinden 3 gündür denemediğim şey kalmadı. Proje görselinden anlaşılacağı gibi yapmak istediğim müşteriden ödeme aldıkça ödeme ekranına girince bunları toplayıp toplam borç bakiyesinden düşmesi. toplama ve çıkarma işlemini yapıyorum ancak textboxlardaki formatları para birimi yapınca işlem yapmıyor ve ya yapsa bile listboxtan çağırınca bozuluyor format. çok kod denedim ve projeyi çorba ettim iyice.
Ekran görüntüsü 2025-01-31 123331.png

Userform'daki TextBoxlar Metin formatındadır, sayısal türe dönüştürmeniz gerekir.
Örneğin: TextBox3.value = Cdbl(TextBox1) + Cdbl(TextBox2)
Para birimi formatına çevrilince de metin formatındadır. Para birimine dönüştürmeyin.

Konu Sahibi
Userform'daki TextBoxlar Metin formatındadır, sayısal türe dönüştürmeniz gerekir.
Örneğin: TextBox3.value = Cdbl(TextBox1) + Cdbl(TextBox2)
Para birimi formatına çevrilince de metin formatındadır. Para birimine dönüştürmeyin.
Ali hocam diğer konu kapandığı için yazamadım düzenlediğiniz kodlar 2 haneli sayı yazınca çalışıyor ancak 3 haneli ve üstünde hesaplamıyor. Bakabilirmisiniz

Yukarıdaki linkte #3 mesajdaki dosyayı yeniledim. Val fonksiyonu işi karıştırıyormuş.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri