• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Userformda Toplama ve Para birimi Hatası

silenax

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba ustalarım ne olur yardımcı olun aslında basit bir işlem ancak çıkamadım işin içinden 3 gündür denemediğim şey kalmadı. Proje görselinden anlaşılacağı gibi yapmak istediğim müşteriden ödeme aldıkça ödeme ekranına girince bunları toplayıp toplam borç bakiyesinden düşmesi. toplama ve çıkarma işlemini yapıyorum ancak textboxlardaki formatları para birimi yapınca işlem yapmıyor ve ya yapsa bile listboxtan çağırınca bozuluyor format. çok kod denedim ve projeyi çorba ettim iyice.
Ekran görüntüsü 2025-01-31 123331.png

Ekli dosyalar

• form_ornek.xlsm
    331.7 KB · Gösterim: 6
Userform'daki TextBoxlar Metin formatındadır, sayısal türe dönüştürmeniz gerekir.
Örneğin: TextBox3.value = Cdbl(TextBox1) + Cdbl(TextBox2)
Para birimi formatına çevrilince de metin formatındadır. Para birimine dönüştürmeyin.

Userform'daki TextBoxlar Metin formatındadır, sayısal türe dönüştürmeniz gerekir.
Örneğin: TextBox3.value = Cdbl(TextBox1) + Cdbl(TextBox2)
Para birimi formatına çevrilince de metin formatındadır. Para birimine dönüştürmeyin.
Ali hocam diğer konu kapandığı için yazamadım düzenlediğiniz kodlar 2 haneli sayı yazınca çalışıyor ancak 3 haneli ve üstünde hesaplamıyor. Bakabilirmisiniz

Ekli dosyalar

• formatlı (3).xlsm
    320.2 KB · Gösterim: 1
Yukarıdaki linkte #3 mesajdaki dosyayı yeniledim. Val fonksiyonu işi karıştırıyormuş.

Geri