• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userform'a excel sayfasında ki resimlerin aktarılması hk

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ugur

Gold Üye
Aldığı beğeni
14
Excel V
Office 2010 TR
Gold Bitiş
14 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba excelcözüm ailesi ,
Daha önce" Userform'a excel sayfasında ki resimlerin aktarılması hakkında." başlığındaki konuma yardımını esirgemeyen Patron üstadıma teşekkür ederim.

Fakat benim acemiliğimden dolayı bir türlü ayarlayamadığım iki sorunum var.

Konunun içeriği :

Excel dosyası içerisinde oluşturmuş olduğum bir adet "Userform" ile
şablonda ki imza alanlarına excel kitabı içerisinde bulunan imzalar sayfasından ilgili kişinin imzasının şablona aktarılması sayenizde sağlamaktayım. Fakat

"listbox" daki seçilen veriye istinaden şablonda;

Eğitmen İmza "Image8" de

Yetkili imza "Image3" de
yer almakta.

Sorunum ise;

1-".Image8" ve "Image3" içine gelen görselin boyut ayarlamalarını yapamıyorum sayfada olması gereken yerin dışında kalıyor.
(olması gereken yer eğitmen isminin bir tık üstü)

2-.Listbox dan secilen veriye göre "Eğitmen adı değiştiğinde imzasının da değişmesi gerekirken değişme olmuyor kod ilk eğitmen olarak kimi görürse onun imza kalıyor.

Yardımcı olabilir misiniz?.

Merhaba

Bu ana dosyanızın kopyası mı? Yoksa özellikleri eksiltilmiş olan örnek dosya mı?

Selam, günlük koşturmacadan pek ilgilenemedim.

Şimdi bakıyorum. Gün içinde bir tane örnek paylaşacağım.

Merhaba

Arama kısmında biraz değişiklik yaptım. Bu şekilde işinizi görüyorsa tasarımı düzenlersiniz.

1700119933650.png

1700119982995.png

İmzaları alabilmek için dikkat edilmesi gereken noktalar:

1700120042371.png

Kod üzerinde imza dosyalarının bulunduğu dizini yazınız.
İmza dosyaları JPG türünde olmalı
İmza dosya isimleri excel üzerinde yazıldığı gibi oluşturulmalı

1700120192634.png 1700120211106.png

Dosyalarınız

Selam

Textbox13 ve 14 te sorun göremedim. 15 ana dosyanızda boşta görünüyor. hangi sütunda bulunan veriyi alması gerekiyor?

Selam

Listbox sınırlarına takıldığım için süreç biraz uzadı. Tasarımda ufak bir değişiklik yaptım.

1700133133323.png

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri