• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userform üzerinden veri listeleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

murat_8181

Excel Dostu
Aldığı beğeni
237
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Değerli forum üyeleri paylamış olduğum çalışma ile yapmak istediğim: C sürücüsünde "ARAÇLAR" klasörünün içerisinde yıllara ayrılmış klasörler, bu klasörlerin içerisinde araç plakalarına ait klasörler, bu klasörlerin içerisinde de aylara ait klasörler ve raporları bulunmaktadır. Örnek bir çalışma buldum ama kodları kendime uyarlayamadım. Hazırlamış olduğum userform üzerinde döneme ait yılı seçtikten sonra diğer comboboxa araç plakaları gelsin. Seçtiğim araç plakasına görede combobox3 e aylar gelsin. Seçtiğim aya görede listboxa dosya isimleri gelsin istiyorum. Listboxa gelen raporları da çift tıklama ile açmak istiyorum. Bu konuda yardımlarınız beklemekteyim şimdiden teşekkürler. Paylaştığım çalışmadaki kodlar büyük oranda bu dediğim işlemleri gerçekleştirmektedir.

Çözüm
aşağıdaki dosyayı inceler misiniz
ben AnaDizin olarak UserForm_Initialize olayında AnaDizin = "d:\Desktop\çalışma\ARAÇLAR\" almıştım siz orayı kendi çalışmanıza göre değiştirirsiniz
Formdaki kodlar
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
bu soruyu hatırlar gibiyim, sanki çözmüştük bu sorunu, hatta ayların harf sırasına göre sıralanmasıyla ilgili bir sorun tek kalmıştı ki onun da sebebi ay adının yanlış girilebileceği gibi bir çekinceydi. hatta ay adı yerine 01,02 gibi ay nosu vermenizi önermiştim
Paylaştığım çalışmadaki kodlar büyük oranda bu dediğim işlemleri gerçekleştirmektedir.

Not: çalışmanızda hiç bir açılır kutu düzgün çalışmıyor araçlara basınca dönem geliyor aylara basınca hata veriyor

Konu Sahibi
bu soruyu hatırlar gibiyim, sanki çözmüştük bu sorunu, hatta ayların harf sırasına göre sıralanmasıyla ilgili bir sorun tek kalmıştı ki onun da sebebi ay adının yanlış girilebileceği gibi bir çekinceydi. hatta ay adı yerine 01,02 gibi ay nosu vermenizi önermiştim

Not: çalışmanızda hiç bir açılır kutu düzgün çalışmıyor araçlara basınca dönem geliyor aylara basınca hata veriyor
Halil bey evet benzer bir soru sormuştum. Ancak buradaki düzeni yıl-plaka-aylar ve litbox double click olayı olacak şekilde ayarlayamadım. Burada eklenen yıllar seçimini bir türlü koda entegre edemedim

ben AnaDizin olarak UserForm_Initialize olayında AnaDizin = "d:\Desktop\çalışma\ARAÇLAR\" almıştım siz orayı kendi çalışmanıza göre değiştirirsiniz
Formdaki kodlar
HTML:
Kod:
Modüldeki Kodlar
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Formdaki kodlar
HTML:
Kod:
Modüldeki Kodlar
HTML:
Kod:
Teşekkürler Sayın Halil tamam istediğim gibi olmuş. Saygılar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri