• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü UserForm üzerinde "CountIfs" Kodunda Type mismatch hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Feylosof

Yeni Üye
Aldığı beğeni
156
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar iyi akşamlar

Ekli dosyamda uygulmaya çalıştığım kodlarda " Type mismatch hatası" alıyorum. Eğersay ve çokeüersay ile VBA yoluyla saydırmak istiyorum ama bazılarında beceremedim.
Comboboxlarda seçilen ölçütlere göre saydırma işlemi yapmaya çalışıyorum. Fikir vermesi açısından uğraştığım kodları silmedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Merhaba,
Aldığınız hata, adı üstünde tip uyumsuzluğu:
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Yani hücre aralığı belirmeniz gereken yerde formüle metin giriyorsunuz.
Aşağıdaki şekilde deneyiniz.
HTML:
Kod:
İlave olarak formülle bu işlemleri yaptırmak için döngü kurmanıza hiç gerek yok boş yere aynı işlevi 900 kere yaptırmayın. Ama formül kullanmayıp tek tek saydırıp toplatmak isterseniz o başka...
İyi çalışmalar...
Merhaba,
Aldığınız hata, adı üstünde tip uyumsuzluğu:
HTML:
Kod:
Yani hücre aralığı belirmeniz gereken yerde formüle metin giriyorsunuz.
Aşağıdaki şekilde deneyiniz.
HTML:
Kod:
İlave olarak formülle bu işlemleri yaptırmak için döngü kurmanıza hiç gerek yok boş yere aynı işlevi 900 kere yaptırmayın. Ama formül kullanmayıp tek tek saydırıp toplatmak isterseniz o başka...
İyi çalışmalar...

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın mucit77 ilgi ve yardımınız için çok teşekkür ederim. Tespitinizin farkındayım ama bir türlü işin içinden çıkamadım. Bir çok denemenin sonucunda yazdıklarım sonuç vermedi. Sağ olun.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri