• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userform Seçime Göre Resim Getirme hk,

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

TiOr

Excel Dostu
Aldığı beğeni
210
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba, Kıymetli Üstatlarım ve Arkadaşlarım;

Ekte paylaşmış olduğum örnek dosyamda sıra numarası ile arama yaptırarak texboxlara bilgileri getirebilmekteyim.
Ek olarak aşağıdaki userform görselinde kırmızı ile belirtiğim alana görsellerini de getirmek istiyorum.
Yardımcı olabilir misiniz?
Kıymetli desteklerinizi talep eder, iyi hafta sonları dilerim.
Syg,

1662199348646.png

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Çalışmanın örneğini gönderirsen iyi olur onun üzerinden çalışalım.
Yusuf Hocam Selam,
Örnek dosyanın boyutu yüksek olduğu için yükleme yapamadım. Durum böyle olunca lifeboxa yükledim link paylaştım. Linke erişim yoksa dosyanın boyutunu düşürüp yükleyeceğim sana zahmet linki kontrol edebilir misin? 3,71 MB çokta yüksek değil ama forma yüklenmiyor.

virüslü uyarısı veriyor
rar ile sıkıştırıp yuklemeyi dener misiniz
1662203303859.png

Konu Sahibi
Yusuf43 ve halily Hocalarım,
  • #1 numaralı mesajımı güncelledim. Örnek dosyayı yükledim.
Şimdiden teşekkürler :) Syg,

Bir yeni klasör açın. Gönderdiğim fotoları ve örneğinizi içine yapıştırın.Benim düzenlediğim gibi resimler klasörüne sendeki resimleri jpeg olarak kayıt edip 10,20,30 gibi numaralarını verdikten sonra resimler ekrana gelecektir. kod içerisinde resim uzantısı sende değişebilir onu sendeki ile değiştir. C:\Users\PC\Desktop\RESİM\fotolar bendeki hali şuan bu sende değişirise resme sağ tıkla özellikler içerisinden uzantısını kopyala kod içine yapıştır.

Son düzenleme:
hücredeki resimlerin isimlendirme mantığını tam olarak anlamadım, ayrıca
bazı yerlerde AutoShape 5 şeklinde bazı yerlerdeyse Picture 4 gibi düzensiz eklenmiş
4 değeri için resim 40 var ama 95 değeri için resim 10?
1662206480162.png

Konu Sahibi
Selam,
Yusuf43 hocam bu süreci bahsettiğiniz harici resim klasörü oluşturmadan direk excel hücresinde ki görseli getiremez miyiz? Bahsettiğiniz konuyu biliyorum. İstediğim excel hücresinde bulunan görseli sıra numarası ile texbox 1'e yazdığımda texbox 2 ve 3 de olduğu gibi bilgileri getirdiğinde görseli de getirsin istiyorum. Bu mümkün değil ise dediğiniz gibi ilerleyeceğiz mecburen.
Teşekkürler...

Shapeleri image nesneside güösterilmiyor.
Shapeler çoksa "Excel vba shape to jpg" diye aratırsanız bir klasöre topluyan bir kod bulabilirsiniz.

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri