• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userform kayıt yaperken hata.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

talip21

Gold Üye
Aldığı beğeni
198
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
12 Kasım 2025
Konu Sahibi
Hayırlı günler arkadaşlar. Dün userformda textboxlara girilen verileri excel sayfasına kaydetme ile ilgili bir sorunum vardı sağ olsun @MYAZICI hocamız yardımcı oldu sorun çözüldü.
- Bugün bir sorun oluşu onuda hal ettim ama şimdi yeni bir sorun ile karşılaştım. Kayıt yaparken hata veriyor. dosyayı ekliyorum uygulama yapınca hata zaten hemen çıkıyor.

Çözüm
Denediğim kodlardı. Olmayan kodları önermiyorum.
Aşağıdaki fonksiyonu Modul içerisine kopyalayıp kodları ona göre düzenleyin.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Userform da Numerik olacak textbox'ları da şu biçimde düzenleyin
HTML:
Kod:
Talip bey merhaba,
CDBL dönüştürücü kullandığınızda boş değer olmaması gerekir. Boş olan değeri dönüştüremediği için hata veriyor. Value yerine text kullandım. Deneyebilir misin.

Konu Sahibi
Talip bey merhaba,
CDBL dönüştürücü kullandığınızda boş değer olmaması gerekir. Boş olan değeri dönüştüremediği için hata veriyor. Value yerine text kullandım. Deneyebilir misin.

MYAZICI Hocam ondalıklı rakam girdiğimizde sorun çıkıyor örneğin 25,30 gibi. Hücrenin köşesinde küçük üçgen yeşil renk oluyor. hatalı kayıt oluyor hesaplamalarda sorun çıkıyor. Bu dosyadada aynısı oldu​

MYAZICI Hocam ondalıklı rakam girdiğimizde sorun çıkıyor örneğin 25,30 gibi. Hücrenin köşesinde küçük üçgen yeşil renk oluyor. hatalı kayıt oluyor hesaplamalarda sorun çıkıyor. Bu dosyadada aynısı oldu​

MYAZICI'nın dediği gibi CDBL kullandığınız için textbox boş oldugunda hata alırsınız.Hatayı geçmek için aşagıdaki kodu kullanınız.
HTML:
Kod:

Aktarılan TextBox değerini 1'e böl,Yada 1'le çarp. Şöyle:
HTML:
Kod:
TextBox Değeri sayısala dönmüş olacak.

Konu Sahibi

MYAZICI'nın dediği gibi CDBL kullandığınız için textbox boş oldugunda hata alırsınız.Hatayı geçmek için aşagıdaki kodu kullanınız.
HTML:
Kod:
Hayırlı sabahlar. Hocam maalesef olmadı

HTML:
Kod:

HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
HTML:
Kod:

HTML:
Kod:
Suskun hocam susmuyorsun konuşuyorsun süper oldu. Kodlar tam çalıştı Emeğinize sağlık. Konu çözüme kavuşmuştur. Çok teşekkür ederim.

Geri