• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü User Form Üzerine Resim Çağırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
125
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
İyi akşamlar
Ekli makro ile anasayfa üzerindeki resim butonu ile seçilen resmi hem ana sayfa üzerinde N4:U29 hücre aralığına hem de resim sayfasında C12:V50 hücre aralığına alıyoruz. Benim istediğim Ana Sayfa üzerinde bulunan Userform 1 üzerinde bulunan resim aç butonunu tıklayıp resmi seçtiğimde ilgili resmin hem resim sayfasına hem de Userform1 de İmage resminin içerisine aldırabilir miyiz ?
Not: Anasayfa ya resim gelmeyecek.Userform1 ve Resim sayfasına gelecek

Çözüm
Deneyiniz.
1636963694386.png
Kodlardaki, yukarıdaki 2. satırı 1. satırdaki sıra ile düzenleyiniz.(Resim eklenecek olan alan)
Module1'i aşağıdaki gibi değiştiriniz.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Konu Sahibi
İyi geceler,
Konuya yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

İyi akşamlar
Ekli makro ile anasayfa üzerindeki resim butonu ile seçilen resmi hem ana sayfa üzerinde N4:U29 hücre aralığına hem de resim sayfasında C12:V50 hücre aralığına alıyoruz. Benim istediğim Ana Sayfa üzerinde bulunan Userform 1 üzerinde bulunan resim aç butonunu tıklayıp resmi seçtiğimde ilgili resmin hem resim sayfasına hem de Userform1 de İmage resminin içerisine aldırabilir miyiz ?
Not: Anasayfa ya resim gelmeyecek.Userform1 ve Resim sayfasına gelecek
Aşağıdaki kod ile bilgisayardan seçilen resmi userformda gösterebilirsiniz. Sonrası için bilgim yok maalesef.

HTML:
Kod:

Deneyiniz.

Konu Sahibi
Sayın hocam çok teşekkür ederim. Ana sayfadan buton ile dosya açtan 4 adet resim seçtiğim zaman resim sayfasında 4 adet resmi birleştirerek alıyor. Fakat userfom1 e resim tek alınıyor.

Dosyayı güncelledim.
Tekrar indiriniz.

Konu Sahibi
Sayın hocam çok teşekkür ederim. Sizden son olarak şöyle bir şey olabilir mi?. Ben 4 adet resim seçtiğimde resim sayfasına istediğim şekilde geliyor. Aynı şekilde userformada gelebilir mi?

userform.PNGresim sayfası.PNG

4 resim için düzenledim.Tekrar indirin.

Konu Sahibi
Hocam ben suç tutanaklarına resim eklediğimiz için .Bu bazen 4 ve fazlası da olabiliyor. Bunu seçilen resim kadar yapabilir misiniz.1. mesajımdaki dosyadaki gibi. Onda sadece userforma almıyor. Fakat sayfada istediğim şekilde gösteriyor

20 resim için düzenledim.
Sanırım yeterli olur.
Resimler Label1'in konumuna göre userform üzerine yerleşecek.
Tekrar indirin.

Konu Sahibi
Sayın hocam çok teşekkür ederim. Peki dosyadan çıkarken resim sayfasına alınan resim silinebilir mi?. Yani tekrar çıkış yapıp, dosyaya girdiğim zaman resim sayfasında resim olmayacak

Bu Çalışma Kitabı nın kod bölümüne yapıştırın.
Açarken veya kapatırken resimleri siler.
Size uygun olanı kullanırsınız.
HTML:
Kod:
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Hocam çok teşekkür ederim. Kodlar gayet istediğim gibi çalışıyor. Son olarak resim sayfasından hariç Kadastro diye bir sayfam daha var aynı buton ile aynı buton ile Hem userform1'e hem Resim Sayfasına hem de Kadastro sayfasına aynı anda seçilen resimleri aldırabilir miyiz. Kadastro sayfasında alınacak hücre aralığı D5:X35

Sayın Hsn55 ,
istediğiniz ile tüm bilgiler resim sayfası ile ilgili kodlar için yazılmış zaten.
siz sadece bunların bir kopyasını kadastro sayfası için çoğaltıp araya ekleyeceksiniz.
Module1 deki kodları aşağıdaki gibi değiştirip kodları karşılaştırınız.
HTML:
Kod:
silmek için;
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Hocam şimdi fark ettim. Dosyadan resim eklediğim resim ve kadastro sayfasında ne kadar image resmi varsa hepsini siliyor. Sadece eklenenleri sildirebilir miyiz.

Konu Sahibi
Sayın hocam iyi geceler;
Yapmış olduğunuz makroyu diğer sayfalara uyarlamaya çalıştım.Fakat olmadı. Sizden ricam (Memleket,Amenajman,Kroki ) sayflarına da uyarlayabilir misiniz
HTML:
Kod:
?

Deneyiniz.
1636963694386.png
Kodlardaki, yukarıdaki 2. satırı 1. satırdaki sıra ile düzenleyiniz.(Resim eklenecek olan alan)
Module1'i aşağıdaki gibi değiştiriniz.
HTML:
Kod:

Silme işlemleri için ise;
HTML:
Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri