- Aldığı beğeni
- 0
- Excel V
- Office 2019 TR
Konu Sahibi
Herkese iyi forumlar arkadaşlar. Üniversitede ders seçimleri ve yeni dönem hazırlıkları başlarken, bu yıl aldığım derslerin kredilerini ve geçme notlarını takip edebileceğim dinamik bir Excel tablosu hazırlıyorum. Ancak harf notu ve bütünleme (büt) kurgusunu formüle dökerken takıldım.
Yapmak istediğim sistem tam olarak şu:
Ekte paylaştığım şablonda göreceğiniz üzere;
Kullandığım şablon dosyasını konunun ekine bırakıyorum. Yardımcı olacak hocalarıma şimdiden çok teşekkür ederim.
Yapmak istediğim sistem tam olarak şu:
Ekte paylaştığım şablonda göreceğiniz üzere;
- Dönem Notu Hesaplama: İlk olarak vizenin %40'ını ve finalin %60'ını toplayıp dönem notunu bulmam gerekiyor.
- Bütünleme (Büt) Şartı: Eğer final notu girildikten sonra dersin bütünleme sütununa (D sütunu) bir not girilirse, formül otomatik olarak final notunu iptal etmeli ve vizenin %40'ı ile bütünlemenin %60'ını alarak yeni dönem notunu hesaplamalı. Eğer büt hücresi boşsa normal vize+final geçerli kalmalı.
- Harf Notu Karşılığı: Çıkan nihai nota göre F sütununda otomatik harf notu yazmalı (Örn: 90-100 arası AA, 80-89 arası BA, 70-79 arası BB, 50'den küçükse FF gibi).
Kullandığım şablon dosyasını konunun ekine bırakıyorum. Yardımcı olacak hocalarıma şimdiden çok teşekkür ederim.
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.