• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Type mismatch hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Kull

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Değerli ustalarım aşağıdaki dosyada Menü isimli modüldeki kodlara .Caption = ChrW("&H" & Syf.Cells(i + doluHucSay, 2).Value) satırını ekledim daha sonra çalıştırdığımda Home.M1.Visible = True satırı hata vermeye başladı. İkisi birbirinden alakasız bağımsız çıkamadım işin içinden.
Home userformun ismi M1 ise bu formun içindeki framenin ismi. Belli koşula göre falseden true moduna geçiyor.

Dosyanıza bakmadım ama Type Mismath hataları genelde tür uyuşmazlıklarında meydana gelir.
Mesela Integer bir değişkene "a" değerini atamaya çalışırsanız bu hatayı verir.

Konu Sahibi
hocam Type Mismath hatası veriyor ama bi mantıksızlık var onu çözmeye çalışıyorum. .Caption = ChrW("&H" & Syf.Cells(i + doluHucSay, 2).Value) bu satırı ekleyince Type Mismath hatası veriyor. Bu satırı kaldırınca sorun ortadan kalkıyor. mantıksız olan bu satırın hata veren satır ile doğrudan bir bağlantısı yok. @Refaz hocamın önerisi sorunu çözüyor ama ben öğrenmek adına mantığı kavramaya çalışıyorum.

Kısaca sorun döngü çalışınca boş hücreye gelince oluyor.Dosyada yanılmıyorsam 9.satır boş idi ve burada hata vermişti.Son satır bulma kodunu kullanın counta yerine bence herzaman.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri