• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Txt ve Excel dosyası tutar karşılaştırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

işsiz123

Yeni Üye
Aldığı beğeni
76
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Yapmak istediğim txt dosyasındaki veri ile excel dosyasındaki veriyi ilgili alanları karşılaştırması. 1 satırda kırmızı olan kısımları karşılaştıracak. Karakter sayıları başlangıç ve bitiş aynı. Ayrıca iki dosyada geçen tutarların toplamlarını karşılaştırma yapacak.
Şimdiden teşekkürler.

Konu Sahibi
Merhabalar,
Ekli dosyayı deneyiniz

Öncellikle teşekkürler.
Ancak bu sadece txt dosyasından veri alıyor. Benim yapmak istediğim resimde A sütununda olan verileri txt dosyası daki verileri. D ve E sütundaki veriler de Excel dosyasinda ki veriler .

Şimdi resimde kırmızı ile işaretlediğim verilri alıp karşılaştırma yapacak .
Örnek olarak txt dosyasında ilk satırdaki veri
9 karakterden sonrasında 2002 vesini ve 13 karakterden sonraki tutar verilerini excel'de verileri ile karşılaştıracak ve uymayna veri varsa listelenecek. Ve toplamlari da karşılaştırılacak
Teşekkürler

peki txt dosyasındaki son satırın (T000022222300001302,00) anlamı ne?
her zaman olacak mı? yada işlem yaparken sadece 39 karakter olan satırlar mı alınacak?

her zaman olacak mı? yada işlem yaparken sadece 39 karakter olan satırlar mı alınacak?
Hocam o Toplam satırı diye yorumladım ben, 1302,00 sonuç oluyor

Konu Sahibi
Teşekkürler müsait olduğunda deneyeceğim.
Yukarıdaki tutarların toplam satırı karakter sayıları her zaman aynı olacak.
Hocam o Toplam satırı diye yorumladım ben, 1302,00 sonuç oluyor
👍

Konu Sahibi
Hocam teşekkürler.

Dosyayı bir kaç dosyaya uyarlaması lazım ancak bir kaç kısmı anlamadım

Dbl(Right(c(0), 7) & "." & Left(c(1), 2))

Txt kısmında bu kod kısmını anlamadım.

Set cn = CreateObject("adodb.connection")

Set Rs = CreateObject("adodb.recordset")

cnstr = "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=" & ExcelDosyaYolu & ExcelDosyaAdi & ";Extended Properties=""Excel 12.0 Macro;HDR=NO"""

cn.Open (cnstr)

S1 = "[Excel 12.0 Macro;HDR=NO;Database=" & ExcelDosyaYolu & ExcelDosyaAdi & "].[Sayfa1$]"

Sorgu = "select F1,F2 from " & S1 & " where F2 is not null and F2 not like 'T%'"

Set Rs = cn.Execute(Sorgu)

sat = 3

Range("A:B") = "". Burda da C ve D sütunları olacak ve satır başlangıcı 16 olacak açıklama C tutar D sütunlarında sütun ve satır başlangıcını ayarını yapamadım

Range("A2") = "Exc_Açıklama": Range("B2") = "Exc_Tutar"

If Not Rs.EOF Or Not Rs.Bof Then

Rs.movefirst

Do While Not Rs.EOF

Range("A" & sat) = Right(Rs(0), 4)

Range("B" & sat) = Rs(1)

sat = sat + 1

Rs.movenext

Loop

Konu Sahibi
Ayrıca karşılaştırma sonuçları her galiba karşılıklı teyit ediyor. Ancak herzman karşı karşıya gelmeyebilir.

sayın işsiz123
sorularınızda örnek dosya eklemenizi bu yüzden sizlerden istiyoruz.
Örnek dosyanızda, kullanacağınız dosyanızın formatında sütunlar, satırlar ve veriler kullanmalısınız ki bizler de ona göre çözüm üretebilelim.
Sizin örnek dosyalarınızda veriler aynı sırada devam ettikleri için bu şekilde bir çözüm üretebildik. Farklı istekleriniz ya da olasılıkları bizim bilebilmemiz imkansız.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
sayın işsiz123
sorularınızda örnek dosya eklemenizi bu yüzden sizlerden istiyoruz.
Örnek dosyanızda, kullanacağınız dosyanızın formatında sütunlar, satırlar ve veriler kullanmalısınız ki bizler de ona göre çözüm üretebilelim.
Sizin örnek dosyalarınızda veriler aynı sırada devam ettikleri için bu şekilde bir çözüm üretebildik. Farklı istekleriniz ya da olasılıkları bizim bilebilmemiz imkansız.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Çok teşekkür ederim Örnek dosya başta ekledim. aynı formattaki çalışmayı yaptım. ancak farklı formatlarda çok sayıda txt ve excel var. emeğinize sağlık açıklamayı yaptınız bundan sonra ben yapabilirim inşallah. Hakkınız helal ediniz. iyi çalışmalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri